EUR: 333,66 Ft
CHF: 305,45 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb Hódmezővásárhely

„Leszavazta” a közgyűlés Márki-Zayt

Az október 24-ei rendkívüli közgyűlésen a grémium először a sportegyesületek, pontosabban az általuk bérelt létesítmények témáját tárgyalta. Nem könnyű a látványsportban érdekelt vásárhelyi egyesületek helyzete, mert a taotámogatásokat ugyan megítélték, de a város segítsége nélkül nehéz hozzájutni a pénzhez.

A Fidesz-frakció az egyesületek anyagi terhét könnyítendő egy javaslattal élt a rendkívüli közgyűlésen, amelynek értelmében november elsejétől 2019 októberének végéig a Hódmezővásárhelyi Futball Clubnak, a Vásárhelyi Kosársulinak, a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Clubnak és a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Clubnak elengednék a létesítményhasználatért fizetendő bérleti díjat. Ezzel is biztosítva a klubokban sportoló több száz gyermek mozgását és sportolási lehetőségét, hiszen így az egyesületek azt a kevés pénzt, amit a taorendszerből össze tudnak gyűjteni, a bérleti díjak helyett a gyermekek sportolására fordíthatják.


Márki-Zay Pétert sarokba szorította a közgyűlés

Az első napirendi pont elfogadását másfél órás vita előzte meg, amely nem volt mentes a személyeskedéstől, sőt az országos politikától sem. Végül a testület a fideszes többségnek köszönhetően 7 igen, 2 nem és 2 tartózkodás mellett elfogadta a határozati javaslatot.

Ezt követően a Vásárhelyi Televízió helyzete került napirendre. A televíziót üzemeltető és önkormányzati tulajdonban lévő Szerdahelyi József Nonprofit Kft. hamarosan teljesen fizetésképtelenné válhat, ezért kérték, hogy szülessen határozati javaslat az 56 millió forintos törzstőke-visszapótlásról. Márki-Zay Péter polgármester szerint a város anyagi helyzete ezt nem teszi lehetővé, ugyanakkor a közgyűlés megszavazta a törzstőke-visszapótlást.


Végül két május végi határozat végrehajtását kérték a polgármestertől a képviselők. Ez a két határozat akkor a strandot és a városi televíziót érintette. Mint kiderült, és ezt a Hódfürdő Kft. igazgatója is megerősítette, a strand a napokban megkapta az akkor megítélt 127 milliós összeget, a Vásárhelyi Televízió esetében viszont a mai napig nem történt meg az átutalás. Márki-Zay Pétert határozatban kötelezték ez utóbbi, korábban elfogadott határozat végrehajtására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.