EUR: 352,71 Ft
CHF: 334,06 Ft
2020. április 09., csütörtök
Erhard

Egyéb Hódmezővásárhely

„Leszavazta” a közgyűlés Márki-Zayt

Az október 24-ei rendkívüli közgyűlésen a grémium először a sportegyesületek, pontosabban az általuk bérelt létesítmények témáját tárgyalta. Nem könnyű a látványsportban érdekelt vásárhelyi egyesületek helyzete, mert a taotámogatásokat ugyan megítélték, de a város segítsége nélkül nehéz hozzájutni a pénzhez.

A Fidesz-frakció az egyesületek anyagi terhét könnyítendő egy javaslattal élt a rendkívüli közgyűlésen, amelynek értelmében november elsejétől 2019 októberének végéig a Hódmezővásárhelyi Futball Clubnak, a Vásárhelyi Kosársulinak, a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Clubnak és a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Clubnak elengednék a létesítményhasználatért fizetendő bérleti díjat. Ezzel is biztosítva a klubokban sportoló több száz gyermek mozgását és sportolási lehetőségét, hiszen így az egyesületek azt a kevés pénzt, amit a taorendszerből össze tudnak gyűjteni, a bérleti díjak helyett a gyermekek sportolására fordíthatják.


Márki-Zay Pétert sarokba szorította a közgyűlés

Az első napirendi pont elfogadását másfél órás vita előzte meg, amely nem volt mentes a személyeskedéstől, sőt az országos politikától sem. Végül a testület a fideszes többségnek köszönhetően 7 igen, 2 nem és 2 tartózkodás mellett elfogadta a határozati javaslatot.

Ezt követően a Vásárhelyi Televízió helyzete került napirendre. A televíziót üzemeltető és önkormányzati tulajdonban lévő Szerdahelyi József Nonprofit Kft. hamarosan teljesen fizetésképtelenné válhat, ezért kérték, hogy szülessen határozati javaslat az 56 millió forintos törzstőke-visszapótlásról. Márki-Zay Péter polgármester szerint a város anyagi helyzete ezt nem teszi lehetővé, ugyanakkor a közgyűlés megszavazta a törzstőke-visszapótlást.


Végül két május végi határozat végrehajtását kérték a polgármestertől a képviselők. Ez a két határozat akkor a strandot és a városi televíziót érintette. Mint kiderült, és ezt a Hódfürdő Kft. igazgatója is megerősítette, a strand a napokban megkapta az akkor megítélt 127 milliós összeget, a Vásárhelyi Televízió esetében viszont a mai napig nem történt meg az átutalás. Márki-Zay Pétert határozatban kötelezték ez utóbbi, korábban elfogadott határozat végrehajtására.

Kapcsolódó Cikkek

  • Miskolc összefogott

    Miskolc összefogott

    „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

  • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.