2019. április 24., szerda
György

Egyéb Szekszárd

Lezárultak a klímapályázatok

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata által létrehozott Szekszárdi Klímaalap keretre november 15-ig lehetett pályázni.

Tekintettel az IBC 1000 literes csapadékvízgyűjtőre beérkezett nagyszámú pályázatra, ez a pályázati cél október 26-án felfüggesztésre került. A másik két pályázati célra – Környezeti nevelés, Zöldítsük Szekszárdot – november közepéig lehetett pályázatot benyújtani.

A  pályázatok egyik fontos célja, hogy a civilek segítségével tegyék zöldebbé Szekszárdot Fotó: Nagy Nándor

A beérkezett klímaalap pályázatok támogatásáról Szekszárd önkormányzatának gazdasági és pénzügyi bizottsága dönt a soron következő ülésén, amelyről értesítik a nyertes pályázókat várhatóan december elején, tájékoztatott Baka György, a Zöldtárs Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány elnöke.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.