EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Veszprém

Lila színnel a koraszülöttekért

A koraszülöttek világnapját november 17-én tartják, ezen a napon a 37. hét előtt született és a 2500 gramm súlyt el nem érő újszülöttek életéért vívott küzdelemre hívják fel a figyelmet.

A koraszülöttekért végzett munkára hívták fel a figyelmet (fotó: Domján Attila)

Veszprémben a Csolnoky Ferenc Kórházban rendeztek programot a világnapon. Szombaton délután az E épület aulájában Ringató foglalkozással várták az érdeklődőket, napnyugta után pedig az intézmény főbejáratát a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány szervezésében lila fénnyel festették meg – világszerte így hívták fel a figyelmet a témára.

Lilra színezték a kórház főbejáratát (fotó: Domján Attila)

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.