EUR: 338,03 Ft
CHF: 316,62 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Békéscsaba

Lovak kapták a főszerepet a Belvár Galériában

Nógrádi Csilla festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a napokban a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban, a Belvár Galériában.

Nógrádi Csilla művészete nem választható el szeretett hobbijától, a lótartástól. A képek nagy része is ezt adja vissza. Korcsok János művésztanár, fafaragó a megnyitón röviden bemutatta a kiállított alkotásokat. Nagy részük portré, természetesen lovakról, de néhány más technikával készült alkotást is megcsodálhatnak az érdeklődők. A lovak képei egy-egy jellemrajznak is beillenek, szinte mindegyik más érzést közvetít.


A napraforgót is előszeretettel ábrázolja a művész. Ami ezeken a képeken szembeötlő, hogy nagyon sok a napfény: világosak, élénkek a színek,  nyári hangulatot árasztanak. Ugyanez a fény jelen van a lovas alkotásokon is. Csillognak a lószerszámok, és csillog a lovak szeme is. Ez is növeli a boldogság érzését, a pozitív kisugárzást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.