2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Extra

Maga mögött hagyta a bulimiát Szilágyi Liliána

Szilágyi Liliána újra önmaga! A fiatal úszónő fél évvel ezelőtt mesélt a Lokálnak arról a nehéz időszakról, amikor a bulimia rabja volt. A sportoló most jó hírekkel szolgált: sikerült maga mögött hagynia ezt a súlyos betegséget, és újult erővel vetette bele magát az élsportba.

Szilágyi Liliána /MTI

– Csodálatos élmény volt a budapesti világkupa, hosszú idő után végre magyar közönség előtt úszhattam. Óriási löketet adott, két év utazgatás után ugyanis most költöztem vissza Magyarországra, és bevallom, egy kicsit féltem, hogyan sikerül újra beilleszkednem, de jó döntés volt hazatérni, ez az én otthonom – kezdte a Lokálnak Liliána, aki éveken át küzdött bulimiával, és úgy véli, hogy a betegsége anno a teljesítményére is rányomta a bélyegét. Most azonban, hogy már kimászott belőle, az eredményeivel is sokkal elégedettebb.


– Még csak egy-két hónapja kezdtem el komolyabban edzeni Molnár Ákos irányításával, de mégis olyan időket úszom, amiket két-három éve nem sikerült. Ennek nyilván köze van ahhoz, hogy már nem büntetem a testem, egészségesebb és fittebb vagyok, mint valaha. Ez egy kiváló alap a jövőre nézve, hiszen most elsősorban a jövő évi világbajnokság és a két év múlva esedékes olimpia a cél – árulta el a sportoló, aki szerint a bulimiából nem lehet teljesen kigyógyulni, neki is inkább a vele való együttélést kellett megtanulnia.

– Ez a betegség olyan, mint az alkoholizmus. Ha függővé tesz, akkor soha nem fogsz tudni kigyógyulni belőle. Szerencsére azonban megtanultam kontrollálni a testem, és tudatosan elkerülöm azokat a helyzeteket, amik a visszaesés szélére sodorhatnak. Ez egy lelki eredetű betegség, szóval ahhoz, hogy jó útra térjek, először odabent kellett rendet tennem, kezdve azzal, hogy beismertem saját magamnak: problémáim vannak. A változás persze nem ment egyik pillanatról másikra, de most nem csinálom, és a legfontosabb, hogy mindent megteszek azért, hogy a jövőben se csináljam. Az úszás mellett az írás is nagy szenvedélyem, mindkettő nagyon sokat segített a gyógyulásban. A testemmel még mindig nem vagyok kibékülve, de igyekszem azzal is megbarátkozni. Bár még mindig zavarba ejt, ha valaki megdicséri a külsőm, mert én sajnos nem azt látom a tükörben, amit mások mondanak, de bízom benne, hogy a jövőben e téren is fejleszthetem önmagam – tette hozzá Liliána.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hitehagyott lett a szerelemben Nagy Sándor

  Hitehagyott lett a szerelemben Nagy Sándor

  Ábel Anita nagy sikerű talkshowjában, a Nő Commentben hétről hétre négy ismert nővel és egy férfivendéggel boncolgat hétköznapi vagy éppen szokatlan, nőket érintő témákat.

 • Erre az évre búcsúzik a Balatoni Nyár

  Erre az évre búcsúzik a Balatoni Nyár

  A hétvégén véget ér a Duna Televízió egyik legnépszerűbb szünidei műsora, a Balatoni Nyár. A magazinműsor idén közel 1500 vendéget fogadott, a műsorvezetők hatszáz beszélgetést vezényeltek le, érintve majdnem ezer témát.

 • Visszatér Radics Béla legendás gitárja

  Visszatér Radics Béla legendás gitárja

  Magyarországon Radics Béla volt az első, akinek hosszú haja volt és farmert hordott – állítja Kosik Kristóf, aki 14 év küzdelem után idén februárban kezébe vehette a rockzenész sok évvel ezelőtt eltűnt gitárját, a legendás bíbor Gibsont.