EUR: 365,98 Ft
CHF: 346,06 Ft
2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Belföld

Magyarország figyelemmel kísérte és támogatta a kolumbiai békefolyamatot

Magyarország mindig is megkülönböztetett figyelemmel kísérte és támogatta a kolumbiai békefolyamatot, hozzájárult a békefolyamat támogatására létrehozott Európai Uniós Vagyonkezelői Alaphoz is – mondta Kövér László házelnök Magyarország bogotái nagykövetségén.

Az Országgyűlés Sajtóirodája által az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a nagykövetségen az Országgyűlés elnökének jelenlétében írta alá az Európai Unió kolumbiai nagykövete és a kolumbiai Corpoamazonia nevű állami szervezet vezetője azt a pályázati megállapodást, amelyet Magyarország a kolumbiai céggel együtt nyer el egy 2,5 milliárd eurós újjáépítési projektet.


Az aláírási ünnepségen Kövér László megköszönte a kolumbiai kormány és az Európai Unió Bizottságának támogatását és azt mondta, biztos abban, hogy “a kiemelkedő magyar szaktudás, amivel hazánk hozzájárul ennek az összetett projektnek a megvalósításához nagyban elősegíti majd a korábban a FARC gerillák ellenőrzése alatt álló területek lakosságának gazdasági és társadalmi reintegrációját, és egyben hozzájárul a hőn áhított tartós békéhez Kolumbiában”.

Hozzátette: az agrárerdészet, az édesvízi haltenyésztés, a fenntartható vidékfejlesztés területén a magyar szakemberek világszínvonalú munkát végeznek.


A projekt Kolumbia Putumayo tartományában a volt FARC gerillák valamint az általuk korábban ellenőrzés alatt tartott területek lakosságának össztársadalmi befogadását célozza, a fenntartható vidékfejlesztés, erdőgazdálkodás, környezetvédelem, illegális ültetvények kiváltása, valamint a hagyományos termelés visszaállításának elősegítésével.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek