EUR: 317,85 Ft
CHF: 280,83 Ft
2019. január 24., csütörtök
Timót

Belföld

Magyarország prémiumkategóriás élelmiszerekkel mutatkozott Sanghajban

Prémiumkategóriás élelmiszerekkel mutatkozott be az agrárium Sanghajban, a Kínai Nemzetközi Import Kiállításon Nagy István agrárminiszter nyitotta meg a magyar standot, majd a magyar termékek piaci megjelenéséről tárgyalt a helyi kereskedelmi vállalatok vezetőivel – közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az első ízben megrendezett, 130 ország részvételével zajló kiállítás magyar agrárstandjának megnyitója után a miniszter elmondta: “a modern, innovatív magyar mezőgazdaság tiszta forrásból merítkezik, erre nemes példával szolgálnak kiállítóink, akik a standok mellett az udvarban, mintagazdasági környezetbe illeszkedve várják vendégeiket”.


A közlemény szerint a 24 milliós kínai metropoliszban már első nap komoly érdeklődés mutatkozott a magyar ásványvizek, borok, sajtok, toll- és pehely ágyneműk iránt.

Az importtermékek engedélyeztetéséért is felelős Kínai Vámhivatal miniszterhelyettesével, Vang Ling-csünnel folytatott tárgyalásán Nagy István kijelentette, hogy a víziszárnyasok kivitelének újraindítása után a tárca kezdeményezi a többi szárnyasféle export-engedélyezését is. A tárcavezető a sertéshús-export újraindításának lehetőségét is indítványozta.


A tárcavezető Sanghaj importtermékeket forgalmazó élelmiszerlánc-hálózatának, a Cityshop alapítójával is egyeztetett a magyar termékek online áruházakban történő megjelenéséről.

A tájékoztatás alapján Nagy István a világ 500 legnagyobb vállalata között nyilvántartott Greenland-csoport elnök-vezérigazgatójával, Csang Jü-lianggal a magyar élelmiszeripari termékek kínai nagyvárosokban megvalósítandó népszerűsítéséről állapodott meg.

Az agrárminiszter Kína második legnagyobb élelmiszeripari nagyvállalata, a Bright Food csoport vezetőjével is tárgyalást folytatott: a cég, amely elsősorban tej és tejtermékek kis- és nagykereskedelmi forgalmazásában érdekelt, kiváló partnere lehet a kínai piacokon megjelenni kívánó magyar vállalatoknak – áll a közleményben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  A közelmúltban az EU-t irányító Európai Bizottság rendkívüli  gondot fordított a tagállami költések ellenőrzésére, de hogy maga a Bizottság mire költi a tagállami befizetéseket, az a tagállamok számára egyáltalán nem transzparens. Ezért a Századvég Alapítvány kidolgozott egy javaslatot, amelynek célja egy uniós hivatal felállítása, amely valamennyi intézményi kiadás pénzügyi ellenőrzését végezné, hogy így biztosítsák: a Bizottság valóban az európai emberek javát szolgáló intézkedésekre költse a közös EU-s vagyont, ne ellentétes célokat szolgáló magánszemélyek és szervezetek kifizetőhelyeként működjön.

 • Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Újabb részletek láttak napvilágot abból a büntetőügyből, amely során a Jobbik mostani elnöke, Sneider Tamás a rendszerváltás idején szkinhed társaival agyba-főbe vert egy cigányembert és amiért 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

 • Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  A közelmúlt legsikeresebb nemzeti konzultációja zajlott 2017 év végén, a családok védelméről  szóló kérdőívet ugyanis 1,4 millióan töltötték ki, és minden kérdésnél 90 százalék fölötti volt az igen válaszok aránya.

 • Angyalkák a földön

  Angyalkák a földön

  Gondolta volna a fene, hogy a Magyar Kultúra Napja kapcsán angyalkák lepik el Rákosmentét.