EUR: 320,74 Ft
CHF: 280,07 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Magyarország prémiumkategóriás élelmiszerekkel mutatkozott Sanghajban

Prémiumkategóriás élelmiszerekkel mutatkozott be az agrárium Sanghajban, a Kínai Nemzetközi Import Kiállításon Nagy István agrárminiszter nyitotta meg a magyar standot, majd a magyar termékek piaci megjelenéséről tárgyalt a helyi kereskedelmi vállalatok vezetőivel – közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az első ízben megrendezett, 130 ország részvételével zajló kiállítás magyar agrárstandjának megnyitója után a miniszter elmondta: “a modern, innovatív magyar mezőgazdaság tiszta forrásból merítkezik, erre nemes példával szolgálnak kiállítóink, akik a standok mellett az udvarban, mintagazdasági környezetbe illeszkedve várják vendégeiket”.


A közlemény szerint a 24 milliós kínai metropoliszban már első nap komoly érdeklődés mutatkozott a magyar ásványvizek, borok, sajtok, toll- és pehely ágyneműk iránt.

Az importtermékek engedélyeztetéséért is felelős Kínai Vámhivatal miniszterhelyettesével, Vang Ling-csünnel folytatott tárgyalásán Nagy István kijelentette, hogy a víziszárnyasok kivitelének újraindítása után a tárca kezdeményezi a többi szárnyasféle export-engedélyezését is. A tárcavezető a sertéshús-export újraindításának lehetőségét is indítványozta.


A tárcavezető Sanghaj importtermékeket forgalmazó élelmiszerlánc-hálózatának, a Cityshop alapítójával is egyeztetett a magyar termékek online áruházakban történő megjelenéséről.

A tájékoztatás alapján Nagy István a világ 500 legnagyobb vállalata között nyilvántartott Greenland-csoport elnök-vezérigazgatójával, Csang Jü-lianggal a magyar élelmiszeripari termékek kínai nagyvárosokban megvalósítandó népszerűsítéséről állapodott meg.

Az agrárminiszter Kína második legnagyobb élelmiszeripari nagyvállalata, a Bright Food csoport vezetőjével is tárgyalást folytatott: a cég, amely elsősorban tej és tejtermékek kis- és nagykereskedelmi forgalmazásában érdekelt, kiváló partnere lehet a kínai piacokon megjelenni kívánó magyar vállalatoknak – áll a közleményben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bántalmazta feleségét és gyerekeiket

    Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bántalmazta feleségét és gyerekeiket

    Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy négygyermekes nagykanizsai férfi ellen, aki éveken át szóban és tettleg is bántalmazta feleségét és közös gyerekeiket, kiskorú fiait több esetben is elkergette otthonról – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

  • A vetőmagágazat évente 180-190 milliárd forint értéket állít elő

    A vetőmagágazat évente 180-190 milliárd forint értéket állít elő

    Magyarország vetőmagágazata évente 180-190 milliárd forint értékű árut állít elő, ennek fele közvetlen exportra kerül, emellett az elmúlt évek piaci bővülése azt mutatja, hogy a vetőmag feldolgozó- és tárolókapacitás bővítésének van jövője – mondta Nagy István agrárminiszter kedden a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács küldöttgyűlésén, Budaörsön.