2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb II.kerület

Mansfeld Péter története mindenkihez közel áll

A Mansfeld Péter-emlékműnél tartott ünnepi megemlékezésen Láng Zsolt polgármester kiemelte, Mansfeld Péter története mindenkihez közel áll, aki a rendszerváltás környékén „politikai tudatra ébredt”.

– Sokszor beszélhettem a mártír testvérével, Mansfeld Lászlóval, aki mindig jelen van a megemlékezéseken, személye közelivé teszi azt a mérhetetlen igazságtalanságot, amely 1956-ot és az utána következő éveket jellemezte. A II. kerület polgármestere hozzátette, végig kell gondolni azt, mit tudunk tenni, hogy a hétköznapi hősök, mint Mansfeld Péter, áldozata ne legyen hiábavaló, hanem a nemzet javát szolgálja. Emlékeztetett arra is, nagy öröm, hogy 2008-ban sikerült elérni, hogy a Világifjúsági Park Mansfeld Péter nevét vehesse fel.

Mansfeld László, Láng Zsolt és Varga Mihály együtt rótta le kegyeletét az ’56-os mártír szobránál

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.