2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb II.kerület

Mansfeld Péter története mindenkihez közel áll

A Mansfeld Péter-emlékműnél tartott ünnepi megemlékezésen Láng Zsolt polgármester kiemelte, Mansfeld Péter története mindenkihez közel áll, aki a rendszerváltás környékén „politikai tudatra ébredt”.

– Sokszor beszélhettem a mártír testvérével, Mansfeld Lászlóval, aki mindig jelen van a megemlékezéseken, személye közelivé teszi azt a mérhetetlen igazságtalanságot, amely 1956-ot és az utána következő éveket jellemezte. A II. kerület polgármestere hozzátette, végig kell gondolni azt, mit tudunk tenni, hogy a hétköznapi hősök, mint Mansfeld Péter, áldozata ne legyen hiábavaló, hanem a nemzet javát szolgálja. Emlékeztetett arra is, nagy öröm, hogy 2008-ban sikerült elérni, hogy a Világifjúsági Park Mansfeld Péter nevét vehesse fel.

Mansfeld László, Láng Zsolt és Varga Mihály együtt rótta le kegyeletét az ’56-os mártír szobránál

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.