EUR: 357,82 Ft
CHF: 338,70 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb Győr

Már autóval is vigyáznak ránk!

Az Arrabona Polgárőr Egyesület járműparkja nemrég egy személyautóval gazdagodott, amelyet a Készenléti Rendőrségtől kaptak. A járőrkocsi nagyban segíti a munkájukat és fokozza a hatékonyságukat is.

Az Országos Rendőr-főkapitányságtól kapták a győri polgárőrök azt az ezüst színű Opel Astrát, amely korábban a Készenléti Rendőrség járőreinek munkáját segítette. Országosan 56, megyei szinten három olyan gépjárművet adtak át a társszerveknek, amelyek korábban a Készenléti Rendőrség járőreinek munkáját segítették.


Az Arrabona Polgárőr Egyesület járműparkja nemrég egy személyautóval gazdagodott, amelyet a Készenléti Rendőrségtől kaptak
Fotó: Marcali Gábor

– Egy 2012-es évjáratú autóról van szó, körülbelül 150 ezer kilométerrel kaptuk meg, téli-nyári gumigarnitúrával együtt – kezdte Szvitek Norbert, az egyesület elnöke. – Az alapmatricázást is megcsinálták a felajánlók, így már csak a fényhidat, a tűzoltó készüléket és egy komolyabb elsősegélycsomagot kellett beszereznünk hozzá. Nálunk is járőrkocsiként funkcionál, a költségei minket terhelnek, a győri önkormányzat azonban továbbra is támogat minket, amit köszönünk! Az elnök szavait Radnóti Ákos alpolgármester is megerősítette.

– Továbbra is szoros az együttműködés a polgárőreinkkel, és idén is jelentős támogatást adunk nekik. Számíthattunk már rájuk sok esetben, helyt álltak az intézkedések során. A rendőrséggel is kiváló a munkakapcsolatuk, számos közös szolgálatot adnak. Ezt a hozzáállást a jövőben is kérjük és köszönjük! – foglalta össze a városfejlesztésért felelős alpolgármester, akinek a területéhez tartozik a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet is.


Farkas József és Mészáros Lajos polgárőrök rendszeresen használják a jól felismerhető, karbantartott járművet
Fotó: Marcali Gábor

Szvitek Norbert elnök azt is hozzátette: Győr már régóta megérdemelt egy ilyen járművet, amellyel bátran járőrözhetnek, nem kell a tagok saját kocsiját használni. A felmatricázott kocsival a saját biztonságuk is erősödött, hiszen ennek és a sárga fényhídnak köszönhetően könnyebben észlelhetők, beazonosíthatók a lakosság számára is.

Az Arrabona Polgárőr Egyesület folyamatosan hívja és várja a jelentkezőket
Fotó: Marcali Gábor

– A gépjárműparkunk most már teljes, hiszen a két kerékpár, a két robogó mellé egy korszerű és megbízható járőrautót is szolgálatba küldhetünk a győriek nyugalma érdekében – zárta az elnök.

Egyébként az Arrabona Polgárőr Egyesület folyamatosan  várja azok jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának egy jó csapathoz, és szabadidejük egy részét a köz szolgálatára ajánlanák fel.

Kapcsolódó Cikkek