EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Külföld

Már az amerikai-mexikói határon lévő kerítésre másznak fel a migránsok

Felmászott az amerikai-mexikói határon lévő kerítésre mintegy húsz közép-amerikai migráns, akik az egyik migránskaravánnal indultak útnak Hondurasból egy hónnappal ezelőtt, hogy eljussanak az Egyesült Államokba – közölték szemtanúk és a helyszínen tartózkodó újságírók.

A migránsok mintegy húsz percig maradtak fenn a kerítésen a határ tijuanai szakaszán. Amerikai határőrök érkeztek a helyszínre, de nem avatkoztak be, csak figyelték a határsértőket. A migránsok társai a tengerbe nyúló kerítést túloldalán maradtak, egyesek közülük bemerészkedtek a tengerbe is.


A Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse – mintegy 350 ember – kedden érte el az Egyesült Államok határának tijuanai szakaszát. Az első csoport autóbuszokon érkezett a Csendes-óceán partján fekvő mexikói városba. A több részre tagolódott karavánok nagyja még kétezer kilométerre, vagy annál is messzebbre van a határtól.

Helyszíni beszámolók szerint, amióta megérkezett a migránskaravánok előőrse, határőrök pásztázzák a térséget lóháton és összkerékhajtású terepjárókkal.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek