2019. április 24., szerda
György

Belföld

Már folyik a nyomozás Demeter Márta ellen

Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő titoksértési ügyében nyomozást rendelt el az ügyészség, aki egy magánszemély és a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának több tagja jelentett fel azt követően, hogy titkos katonai adatokat hozott nyilvánosságra – írja a 888.hu.

Az LMP-s politikus hétfőn tovább feszítette a húrt azzal, hogy Honvédkórház dolgozóinak elmaradt béremeléséről kérdezte a Honvédelmi Minisztérium államtitkárát az Országgyűlésben. A honvédelmi tárca államtitkára úgy fogalmazott, hogy országgyűlési képviselő folytatja a „handabandázást”, és ismét valótlant állít a Parlamentben.


Mindezt Németh Szilárd is megerősítette, ugyanis mint állítja, Demeter Mártának fogalma sincs arról, amit kérdezett, mert a Honvédkórház dolgozói is időben megkapták a bérkiegészítéssel megemelt fizetésüket – írja a lap.

A Fidesz nemrég arra szólította fel az LMP- t, hogy hívja vissza a rendészeti bizottság alelnöki székéből Demeter Mártát, ugyanis a képviselő az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként iratbetekintést kapott a kecskeméti légibázison. Az ott megszerzett szerzett információkra hivatkozva kérdőre vonta a honvédelmi minisztert és a belügyminisztert. A kérdést közösségi oldalán is nyilvánosságra hozta, amelyben az állt, miért honvédségi gépen szállították haza Ciprusról Orbán Viktor lányát?


Nem kellett sokat várni a válaszra Demeter Márta legnagyobb pechére. A képviselő ugyanis annyira benézte a dolgokat, hogy a miniszterelnök gyermekét összekeverte egy Orbán vezetéknevű tiszt lányával, aki engedéllyel utazott a gépen. Mindezt a Honvédelmi Minisztérium is azonnal megerősítette.

Demeter Márta ügyében az ügyészség elrendelte a nyomozást. A gyanú szerint ugyanis Demeter Márta 30 évre titkosított, nem nyilvános, érzékeny katonai adatokat tett közzé, amely felveti a hivatali visszaélés gyanúját. Demeter Márta előélete korántsem tiszta, többek között az is kiderült róla, hogy a szemkilövető Gyurcsány belügyes médiaemberével jár tüntikézni. A zavaros nemzetbiztonsági hátterű Demeter Márta azzal a Kökényesi Gáborral jelent meg a Soros-egyetem melletti tüntetésen, akit a 2006-os őszi rendőrterror eseményei idején “beépített provokátorként” nevezett meg a sajtó – írja a 888.hu.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Árokparton szülte meg babáját

  Árokparton szülte meg babáját

  Két héttel a szülése előtt vett először terhességi tesztet az a máriabesnyői kismama, aki két héttel később a patak partján világra hozta, majd magára hagyta kisfiát.

 • Autóban megöl a mobil

  Autóban megöl a mobil

  Baleseti okká vált a mobilozás autóvezetés közben: a magyar sofőrök 40 százaléka beismeri, hogy a tiltás ellenére telefonál, 8 százalékuk pedig azt is, hogy chatel, facebookozik autójában.

 • Éjszakai repülési tilalom lesz Budapesten

  Éjszakai repülési tilalom lesz Budapesten

  Augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között, a mélyalvási időszakban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – jelentette be Tarlós István főpolgármester és Palkovics László technológiai miniszter kedden.

 • Hosszú útra indult Orbán Viktor

  Hosszú útra indult Orbán Viktor

  Az első állomás Kazahsztán, ahol az ország új vezetőivel ismerkedik meg a magyar miniszterelnök. A végső úti cél azonban Kína, ahol a világ legnagyobb gazdasági programjának a világtalálkozóján vesz részt a kormányfő.