EUR: 334,78 Ft
CHF: 311,53 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Belföld

Már folyik a nyomozás Demeter Márta ellen

Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő titoksértési ügyében nyomozást rendelt el az ügyészség, aki egy magánszemély és a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának több tagja jelentett fel azt követően, hogy titkos katonai adatokat hozott nyilvánosságra – írja a 888.hu.

Az LMP-s politikus hétfőn tovább feszítette a húrt azzal, hogy Honvédkórház dolgozóinak elmaradt béremeléséről kérdezte a Honvédelmi Minisztérium államtitkárát az Országgyűlésben. A honvédelmi tárca államtitkára úgy fogalmazott, hogy országgyűlési képviselő folytatja a „handabandázást”, és ismét valótlant állít a Parlamentben.


Mindezt Németh Szilárd is megerősítette, ugyanis mint állítja, Demeter Mártának fogalma sincs arról, amit kérdezett, mert a Honvédkórház dolgozói is időben megkapták a bérkiegészítéssel megemelt fizetésüket – írja a lap.

A Fidesz nemrég arra szólította fel az LMP- t, hogy hívja vissza a rendészeti bizottság alelnöki székéből Demeter Mártát, ugyanis a képviselő az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként iratbetekintést kapott a kecskeméti légibázison. Az ott megszerzett szerzett információkra hivatkozva kérdőre vonta a honvédelmi minisztert és a belügyminisztert. A kérdést közösségi oldalán is nyilvánosságra hozta, amelyben az állt, miért honvédségi gépen szállították haza Ciprusról Orbán Viktor lányát?


Nem kellett sokat várni a válaszra Demeter Márta legnagyobb pechére. A képviselő ugyanis annyira benézte a dolgokat, hogy a miniszterelnök gyermekét összekeverte egy Orbán vezetéknevű tiszt lányával, aki engedéllyel utazott a gépen. Mindezt a Honvédelmi Minisztérium is azonnal megerősítette.

Demeter Márta ügyében az ügyészség elrendelte a nyomozást. A gyanú szerint ugyanis Demeter Márta 30 évre titkosított, nem nyilvános, érzékeny katonai adatokat tett közzé, amely felveti a hivatali visszaélés gyanúját. Demeter Márta előélete korántsem tiszta, többek között az is kiderült róla, hogy a szemkilövető Gyurcsány belügyes médiaemberével jár tüntikézni. A zavaros nemzetbiztonsági hátterű Demeter Márta azzal a Kökényesi Gáborral jelent meg a Soros-egyetem melletti tüntetésen, akit a 2006-os őszi rendőrterror eseményei idején “beépített provokátorként” nevezett meg a sajtó – írja a 888.hu.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hasznos megállapodást köt a kormány a fővárossal

  Hasznos megállapodást köt a kormány a fővárossal

  A budapestieknek hasznos megállapodásokat köt a kormány Karácsony Gergely főpolgármesterrel – jelentette be Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a hétvégén.

 • Erősödik a migráció a déli határnál

  Erősödik a migráció a déli határnál

  Nagyon megerősödött a migrációs nyomás a déli határon, a téli időjárás ellenére a szárazföld mellett vízen is próbálkoznak a határsértők – közölte Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

 • Kiborult Bessenyei Ferenc özvegye Márki-Zayra

  Kiborult Bessenyei Ferenc özvegye Márki-Zayra

  Botrányba fulladt Hódmezővásárhelyen Márki-Zay díjátadó ünnepsége, vasárnap. A polgármester beszéde után ugyanis a Promenád beszámolója szerint Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye bejelentette: a díj alapításakor a tőle kért engedélyt a név használatára visszavonja a várostól.

 • Az emberek 97 százaléka szerint Orbánnak van igaza

  Az emberek 97 százaléka szerint Orbánnak van igaza

  Szinte mindenki egyetértett Orbán Viktorral abban, hogy túlzás a gyöngyöspatai romáknak ítélt 100 millió forintos kártérítés összege – derült ki a Hír Tv vasárnap lezárult szavazásából, ahol a megkérdezettek – 60 ezer szavazó – 97 százaléka, értett egyet a kormányfővel.