2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Miskolc

Már működik a hóügyelet

November 15-e és 2019. március 15-e között hóügyeletet működtet Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. közreműködésével a téli síkosságmentesítési és hóeltakarítási feladatok megszervezéséhez kapcsolódva.

Az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő közutak gépi hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáit a hóügyelet vezetőjének irányításával működő diszpécserszolgálat koordinálja. A téli útüzemeltetés gépi feladatait, a közutak síkosságmentesítő anyaggal történő szórását és a hó eltakarítását hat speciális, tolólappal felszerelt szórógéppel végzik. A nagyobb havazással járó időszakokban további nyolc nagy és nyolc kompakt kotró-rakodó gépet tud munkába állítani a Miskolci Városgazda NKft., így szükség esetén összesen 22 gép áll rendelkezésre.

A hókotrók készen állnak – fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.