2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Békéscsaba

Már nagyban próbálnak az Angyalok

Az Angyalok szárnyalása Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ és a Békés Megyei Jókai Színház közös jótékonysági rendezvénye, amely közel 14 évvel ezelőtt kezdődött. Komáromi Anett és Tarsoly Kriszta, a színház két művésze akkor találkozott először a fiatalokkal.

– Minden egy beszélgetéssel, a kulisszák mögé pillantással kezdődött. A fiatalok nagyon nyitottak voltak a színház világára, a színművészekkel létrehoztak egy kis életszínházat. Ez nőtte ki magát gálaestté, ahol sérült fiatalok és művészek együtt lépnek színpadra, idén már nyolcadik alkalommal. Az elmúlt évek során folyamatosan fejlődtek mind a fiatalok, mind a művészek. Volt, aki először alig mert megszólalni, később pedig már egy ötperces műsorszámmal szórakoztatta a közönséget – mondta el Tarsoly Kriszta.


A műsor mindig a fiatalok kedvenceiből áll össze, legyen az próza, vers vagy dal. A lényeg, hogy egy estére együtt, a színpadon felhőtlenül boldogok legyenek. Vannak már kialakult csoportok, párosok, akik nagyon szeretnek együtt dolgozni. Már nem is igazán művész-fiatal összeállításról beszélnek a szervezők, hanem barátokról, összeszokott csapatokról.

Liska Beáta, az egyik fiatal a rendezvénnyel kapcsolatban azt emelte ki, hogy az édesanyja és a kolléganői is mindig meghatódva nézik végig az előadást. Neki személy szerint azért nagyon fontos ez a program, mert örömet szerezhet vele az ismerőseinek és mindenki másnak is, aki megnézi. Ő egy dallal készül az idén, amire énektanárával intenzíven készülnek. A fiatalok már nem izgulnak, mint mondják, nyolc év után már nincs miért. Élvezik a próbákat és a színpadon töltött perceket.


Az Angyalok szárnyalása című jótékonysági est november 19-én 19 órakor kezdődik a Békéscsabai Jókai Színház Nagyszínpadán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.