2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Békéscsaba

Már nagyban próbálnak az Angyalok

Az Angyalok szárnyalása Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ és a Békés Megyei Jókai Színház közös jótékonysági rendezvénye, amely közel 14 évvel ezelőtt kezdődött. Komáromi Anett és Tarsoly Kriszta, a színház két művésze akkor találkozott először a fiatalokkal.

– Minden egy beszélgetéssel, a kulisszák mögé pillantással kezdődött. A fiatalok nagyon nyitottak voltak a színház világára, a színművészekkel létrehoztak egy kis életszínházat. Ez nőtte ki magát gálaestté, ahol sérült fiatalok és művészek együtt lépnek színpadra, idén már nyolcadik alkalommal. Az elmúlt évek során folyamatosan fejlődtek mind a fiatalok, mind a művészek. Volt, aki először alig mert megszólalni, később pedig már egy ötperces műsorszámmal szórakoztatta a közönséget – mondta el Tarsoly Kriszta.


A műsor mindig a fiatalok kedvenceiből áll össze, legyen az próza, vers vagy dal. A lényeg, hogy egy estére együtt, a színpadon felhőtlenül boldogok legyenek. Vannak már kialakult csoportok, párosok, akik nagyon szeretnek együtt dolgozni. Már nem is igazán művész-fiatal összeállításról beszélnek a szervezők, hanem barátokról, összeszokott csapatokról.

Liska Beáta, az egyik fiatal a rendezvénnyel kapcsolatban azt emelte ki, hogy az édesanyja és a kolléganői is mindig meghatódva nézik végig az előadást. Neki személy szerint azért nagyon fontos ez a program, mert örömet szerezhet vele az ismerőseinek és mindenki másnak is, aki megnézi. Ő egy dallal készül az idén, amire énektanárával intenzíven készülnek. A fiatalok már nem izgulnak, mint mondják, nyolc év után már nincs miért. Élvezik a próbákat és a színpadon töltött perceket.


Az Angyalok szárnyalása című jótékonysági est november 19-én 19 órakor kezdődik a Békéscsabai Jókai Színház Nagyszínpadán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.