EUR: 329,45 Ft
CHF: 299,28 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld

Már több mint félmillió jegyet vásároltak a Vonatinfóval

Több mint félmillió menetjegy kelt el júniustól novemberig a jegyvásárlási funkcióval is kibővített Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az elektronikus jegyváltás népszerűsége – a gyorsaság és a kényelem mellett – a 10 százalékos kedvezménynek is köszönhető: csaknem 750 millió forintot takarítottak meg az utasok az alkalmazás használatával, ugyanakkor a MÁV-START bevételei is emelkedtek.


Az interneten egyébként október végéig már 7,6 millió jegyet vásároltak az utasok, s ez 100 százalékos növekedés 2017 hasonló időszakához képest; ma már 10-ből 9 esetben ezt választják az utasok.

Mint írták, az Eurobarometer által, az unió 26 tagországában végzett legfrissebb vasúti felmérésből kiderült, hogy a vasúti személyszállítási szolgáltatást igénybe vevő magyar válaszadók 93 százaléka elégedett a jegyvásárlási szolgáltatásokkal, míg az EU-s átlag 84 százalék. Magyarország a jegyvásárlás egyszerűségét tekintve negyedik a rangsorban, amihez a MÁV-START jegyértékesítési rendszerének fejlesztése is hozzájárult – tették hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  A százmilliós mutyikról beszélő és fehér porral a kezében hadonászó Lackner Csaba, kispesti önkormányzati képviselő újabb jóslata teljesült, ugyanis a volt MSZP-s képviselő már a választási kampányban megmondta, hogy Guzmics Zsombor, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a voksolást követően.

 • 53 szülészetet fejleszt a kormány

  53 szülészetet fejleszt a kormány

  Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 • Milliárdos üzletté vált a migráció

  Milliárdos üzletté vált a migráció

  A Magyarország irányába tartó illegális migráció az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt. A migránsok nagy része pedig embercsempész-hálózatok közreműködésével jut hazánk területére.