EUR: 334,58 Ft
CHF: 305,85 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Kecskemét

Márk lenyűgözte a brazilokat

Óriási sikert aratott Beke Márk kecskeméti harsonás, a Virtuózok 2018 győztese Brazíliában, a Prelúdio TV Cultura elnevezésű műsor vendégművészeként. 

Márk a Velencei karnevált játszotta, produkcióját a stúdióban ülő nézők szűnni nem akaró állótapssal jutalmazták – olvasható a Virtuózok Facebook-oldalán. A fiatal tehetség másnap, ugyancsak São Paulóban, Szüts Apor zongoraművésszel együtt adott koncertet a város legnagyobb könyvtárában, a  Biblioteca Mário de Andradéban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.