EUR: 319,99 Ft
CHF: 280,47 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb II.kerület

Marokkóba készülnek a footgolfos fiúk

A labdarúgás és golf ötvözetéből közel tíz éve született sportág, a footgolf harmadik világbajnokságát Marokkóban rendezik. A kerületet a sportág két kiemelkedő alakja képviseli Afrikában, a nemzetközi szövetséget alapító és már harmadik vébéjét rendező Gelencsér Gábor és a legmagasabban jegyzett magyar footgolfos, Podusil György.

Egy hollandiai üzleti út alkalmával mutatták be Gelencsér Gábornak a footgolfot, ami gyökeresen megváltoztatta az életét. Megalapította az első hazai footgolfklubot, elnöke a három éve bejegyzett Magyar Footgolf Szövetségnek, alapítója a Nemzetközi Footgolf Szövetségnek, és harmadik alkalommal tagja a világbajnokság szervezőbizottságának.


Szebbnél szebb golfpályákon űzhető a footgolf

– Sikeres kezdeti éveken vagyunk túl, de mindig van hova fejlődni, még mindig az út elején járunk – összegzett Gábor, aki tisztségei mellett játszik is, és az idei magyar ranglistán elfoglalt helyével kvalifikálta magát a decemberi világbajnokságra. A válogatott körüli rengeteg tennivaló mellett arra is van ideje, hogy játsszon, méghozzá eredményesen, ugyanis alanyi jogon vívta ki a részvételt a közelgő vb-re. A kerületet az a Podusil György is képviseli majd, aki hosszú ideje vezeti a magyar footgolf ranglistáját, már rengeteg kupája van otthon, pedig az elején nem úgy tűnt, hogy ez a sport a szabadidő eltöltésénél több lesz számára.

Gelencsér-Gábor harmadszor szervez világbajnokságot

– Elsőre nem fogott meg, de aztán ráharaptam. Nem is hobbi már, inkább főfoglalkozás – mondta nevetve a footgolfos a kezdetekről, aki nagy világjárónak számít. – Nagyon sokat kell játszani, ez a filozófiám és tapasztalatom is. Minél több pályán játszik az ember, annál több szituációval találkozik, ami hasznára válhat. Külön edzéseket nem végzek, fejben kell nagyon topon lenni.


Rengeteg koncentrációt igényel a játék

Életkora szerint játszhatna a 45 éven felettiek között is, de ahogy a világranglistán, a világbajnokságon is a felnőtt férfi kategóriában számít az eredménye.

Gyuri nem hagyja magát kizökkenteni játék közben

– Nagy dilemma volt, de még érzek magamban annyit, hogy idén a fiatalabbak megfricskázva jól teljesítsek.

Már volt magyar arany

A 2009-ben világhódító útjára indult footgolf lényege, hogy a golfpályán, a golf szabályait követve, a megfelelő méretű lyukba minél kevesebb rúgással kell berúgni a focilabdát. A 2012-ben Kisorosziban megrendezett első világbajnokságot Lengyel Béla nyerte.

Játék a közelben

Budapest közelében Monoron, a Paplapos Footgolf Clubban 9, Óbudán, az Academy Golf Clubban 18, a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban akár 36 szakaszon is játszható a footgolf.

Kapcsolódó Cikkek