EUR: 367,18 Ft
CHF: 347,84 Ft
2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb Szekszárd

Márton-napi vigadalom a megyeszékhelyen

Hagyományos Márton-napi vigasságra hívják a szekszárdiakat és a városba látogató vendégeket november 10. és 11. között.

Márton-nap a néphagyomány szerint az éves gazdasági munkák lezárásának ideje. Az évben ekkor vágták le először a hízott libákat, és az újbort is ekkor kóstolták meg először. Az idén is számos programmal készül a város.


Ács Rezső (középen) tájékoztatott az idei év programkínálatáról. Fotó: Nagy Nándor

– Szekszárdon november 10-én és 11-én tartják a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal szervez meg a város. A korábbi években ugyanis városi rendezvényként nem szerepelt az eseménynaptárunkban. A szekszárdiak részéről azonban folyamatosan érkezett az igény, hogy az újbort meg kellene ünnepelni, és ne csak a borászok a saját borászatukban, hanem legyen ez egy városi ünnep. Én azt gondolom, hogy ez a rendezvény évről évre fejlődött, az idén is nagyszerű hétvégének nézünk elébe – tájékoztatott Ács Rezső polgármester, aki hozzátette: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata éppen az elmúlt napokban részesült Családbarát Önkormányzat díjban, amelyben fontos szempont volt az is, hogy a rendezvényeiken odafigyelnek arra, hogy a legfiatalabbaktól az idősebbekig mindenki találjon magának programot.

Az idei évben negyedik alkalommal szervezi a város, a Márton-napi ünnepséget. Fotó: Nagy Nándor

– Mind szombaton, mind vasárnap a gyermekprogramoktól a felnőtteknek szóló programokig sok minden lesz. Ez az ünnep természetesen arról is szól, hogy köszöntjük az újbort, és megkóstoljuk a libás ételeket. Azt is megszokhatták már a városlakók, hogy egy fűtött sátorban látjuk vendégül az idelátogatókat, és itt lesz majd lehetőség a borok kóstolására, illetve a különféle ínyenc ételek kipróbálására. Ebben az évben annyiban bővül a rendezvény – hiszen minden évben fejlődünk –, hogy a Béla király teret tulajdonképpen elfoglaljuk, és körben faházakban lesz lehetőség helyi, illetve kézműves termékek megvásárlására is. Nagy tisztelettel és szeretettel várunk mindenkit, a kisgyerekektől az idősebbekig – zárta mondandóját a városvezető.


A 2017-es évben is népszerűnek bizonyult a rendezvény. Fotó: Nagy Nándor

 

Márton-napi vigadalom

November 10. szombat

15 óra – Veronaki Zenekar: GőgösGúnár Gedeon – Libabál

16.30 – Zabos Regina Trió

18.30 – Köszöntő: Ács Rezső, Szekszárd polgármestere

18.30 – Esszencia Produkció

20.30 – A Madarak Házibulizenekar

November 11. vasárnap

11 óra – Korpás Éva és Zenekara: Libidaridom

15 óra – Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia

16.30 – Bogyiszlói Zenekar

19 óra – Jerry Lee Lewis Rock & Roll Service

Gourmet-udvar: Aranykulacs Vendéglő, Bormúzeum Borozó

Borudvar: Bodri Pincészet, Neiner Családi Pince, Pastor Pince, Schieber Pincészet, Sebestyén Pince, Takler Borbirtok, Koktél Patika

Helyi kézművestermékek vására: Szekszárdi csoki, kürtöskalács, sült gesztenye, méz, chili, sajt, krumplichips

Nyitvatartás

szombat: 10.00–02.00

vasárnap: 10.00–22.00

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.