2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Székesfehérvár

Márton-napok libával, móri újborokkal

Márton-nap tiszteletére háromnapos „bulit” rendeztek Székesfehérvár nagy bevásárlóközpontjában. A móri borvidék néhány borásza jött el (Friday Winery, Geszler, Lincz, Miklós Csabi, Molnár Pál, Sáfrán, Szabadkai, Varga és fia), a színpadon művészeti csoportok tagjai ropták a táncot, szólt az ének, a Móri Borbarát Hölgyek szervezésében.

Fenyves Péter, Mór városának polgármestere elmondta, a jelen gazdasági helyzetben és a borok piaci lehetősége miatt fontos a jelenlét. Szívesen mutatták meg borászaikat, a borbarát hölgyeket, boraikat.


Reinold, a német, és a móri borbarát hölgy a borokról beszélget Fotó: SeSo

Almási Márta, a bevásárlóközpont marketing- és irodavezetője kijelentette: e rendezvények azért fontosak, hogy élményt nyújtsanak az idebetérő embereknek. Mivel nemrég tagja lett a Móri Borbarát Hölgyek csapatának, így Márton-nap apropójából megtették az első lépést a borkóstolók felé is. A kérdésre, hogy Márton-napon esznek-e libát, a következőt mondta:

– A férjem a séf, finom rozé libamellet készít. A generosát szeretem, így azt iszom hozzá, ő pedig a kedvenc Vylyan vörösborát.

Sáfrán András borász szerint Márton-napon a mögöttük hagyott év munkáját kóstolják, amelyeket ekkor már értékelni is lehet. Jóleső érzést jelent 2018 termése, jó évjárat lesz. Az újbort a frissessége, a könnyedsége, a gyümölcsössége miatt kedveli.

A kóstolók között volt egy német csapat is. Szószólójuk, Reinold szerint a németek inkább sört kedvelik, de csapatuk a bort szereti. A magyar borok nagyon finomak, ezért volt élmény a számukra a móri borok ízvilága.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.