2020. január 24., péntek
Timót

Belföld

Médiaholding jön létre

Megkezdte működését a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, amellyel egy médiaholding jött létre. A holding a jobboldali egységet szimbolizálja, míg a baloldalon szétesés tapasztalható.

Az alapítvány kizárólagos, illetve többségi részesedés megszerzésére irányulóan kötött megállapodást tíz felajánló médiavállalkozással. Ezek a következők: Echo Penisola Kft., Gong Rádió Kft., Hír TV Zrt., Hold Reklám Kft., Hung-Ister Zrt., K4A Lapkiadó Kft., Mandiner Press Kft., Modern Media Group Zrt., Napfénymédia és Marketing Kft., Ripost Média Kft. Rajtuk kívül az Opus Press Zrt., az Echo Hungária TV Zrt., a New Wave Media Group Kft. és a Magyar Idők Kft. tulajdonosai is felajánlották az érintett médiaszolgáltatókat és a tulajdonukban lévő médiumokat az alapítvány számára. A médiavállalkozások működtetésével kapcsolatos feladatok ellátására a kuratórium Liszkay Gábort kérte fel.


„Míg a jobboldalon óriási előrelépés van, a médiumok fenntarthatósága erősödik, nincsenek profitelvárások, nincsen létbizonytalanság, addig a baloldali liberális médiumok vergődnek, külföldi tulajdonos vagy külföldi támogatás nélkül alig tudják fenntartani magukat” – írta az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek