2020. január 24., péntek
Timót

Egyéb Nyíregyháza

Medvés könyvet adott ki az állatkert

A Medvés Könyv több hónapig készült, tesztelése is volt, az Erdei és a Zoo iskolában mutatták be először a gyerekeknek. Az általános iskola alsó osztályos tanulóinak ajánlják.

Egy bátor kislány, Lizi kalandjait meséli el, melynek során az olvasó megismeri a földön élő medvefajokat. Soós Noémi, a Nyíregyházi Állatpark grafikusa készítette az illusztrációkat. A könyv szerzője Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark oktatási osztályvezetője. A 44 oldalas kiadványt már árusítják a Nyíregyházi Állatparkban, de postai úton is megrendelhető. A tervek szerint hamarosan német nyelven is elérhető lesz a mesekönyv. A Medvés Könyv bevételének egy részét a természetben élő andoki medvék megfigyelésére fordítja a Nyíregyházi Állatpark.

A 44 oldalas kiadványt már árusítják a Nyíregyházi Állatparkban

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.