EUR: 329,95 Ft
CHF: 301,66 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Zalaegerszeg

Meg kell fizetnünk a minőséget!

Nyolc évvel ezelőtt a helyi vendéglátásban működő vállalkozások közös ötleteként született meg először az őszi Zalaegerszegi Sörfesztivál, majd a tavaszi Pálinka és Mangalica Majális gondolata. Olyan rendezvények létrehozását tűzték ki célul, amelyek kicsit különlegesek, nincsenek a környéken, és amelyben helyi vállalkozók, helyi szakemberek tudnak közreműködni.

Az induláskor – akkoriban szokatlan módon – belépőt kellett vásárolni mindazoknak, akik kíváncsiak voltak a programokra és koncertekre. Az első két évben még fizetős volt a rendezvény, mivel nem volt támogatója, aztán a harmadik évtől ingyenessé váltak a kültéri koncertek, bemutatók, idén pedig sokan meglepődve újra azt tapasztalták, hogy a 18 éven felüliektől ismét belépőt szedtek, igaz, csak jelképesen 1000 forintot. Ma már előre látják a felmerülő kiadásokat, ami megint indokolttá tette a fizetést. Ahogy Székedli Bertold, a Zalaegerszeg Gasztronómiájáért Egyesület elnöke fogalmazott, el kellett dönteniük, hogy a minőségből vagy a mennyiségből engedjenek. Végül a minőséget választották, arra törekedve, hogy olyan réteget hozzanak be a fesztiválra, amely valóban fogyaszt és szórakozik, és viselkedni is képes a rendezvényen. A másik indok a költségek emelkedése volt, amit az elmúlt években képtelenség volt kitermelni, azt pedig nem szerették volna, hogy mindezt ráterheljék a bérlőkre, illetve az árusokra, ezzel automatikusan emelve a fogyasztói árakat. A hasonló fesztiválok szervezési költsége nyolc számjegyű összeg, amelynek egy része támogatók segítségével jön össze, másik részét a helyszínen kell „megtermelni”. Városunkban a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok előtti tér a legmegfelelőbb helyszín nagyobb rendezvények megtartására, ráadásul olyan pluszelőnye is van, hogy a látogatók mobil WC helyett higiénikus toalettet használhatnak. A szervezők a későbbiekben is megújulásra törekednek, elsősorban arra, hogy ne csak a koncertekkel, ismert fellépőkkel, hanem érdekes, különleges programokkal vonzzák a látogatókat. Mint Székedli Bertold elmondta, a tervek szerint a tavaszi Mangalica Majálison a részvétel továbbra is ingyenes lesz, csak az októberi sörfesztivál válik fizetőssé.


Sokan csak nézelődnek és nem fogyasztanak, szórakoznak, ezért volt szükség a jelképes összegű belépőre

Tömegeket vonzanak a koncertek, ám a szervezők érdekes programokkal szeretnék bevonzani a látogatókat

Tömegeket vonzanak a koncertek, ám a szervezők érdekes programokkal szeretnék bevonzani a látogatókat

A csarnok előtti tér várhatóan a 2019-es két rendezvény között szépül meg

Sokan csak nézelődnek és nem fogyasztanak, szórakoznak, ezért volt szükség a jelképes összegű belépőre

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.