2020. április 10., péntek
Zsolt

Egyéb Dunaújváros

Még tizennégy fellépő

Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervezőcsapata. A dunaújvárosi rendezvényen 2019-ben a hazai élvonal mellett a nemzetközi „mezőny” is erősen képviselteti magát.

Bár még jóval több mint fél év van hátra a következő Rockmaratonig, a rendezvény szervezőcsapata lázas munkában van: ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hónapról hónapra új fellépőket jelentenek be hírleveleikben.


A jövőre 36. születésnapját ünneplő Aurora is a Rockmaraton egyik fellépője
(fotó: Máté Péter/Rockmaraton)

 

Az már a korábbi sajtóközleményből kiderült, hogy a magyar bandák közül biztosan érkezik jövő júliusban a Szalki-szigetre többek között a dunaújvárosi Junkies, a Lord, a Moby Dick és az Omen, valamint a nemzetközi zenekarok közül a Terror és a Paradise Lost, azonban a legutóbbi beszámoló újabb nevekről ad hírt: a Gloryhammer elnevezésű formáció például az úgynevezett fantasy power metál zenében érdekelt, míg a Krisiun együttese mintegy harminc éve a death metál képviselője.

Rajtuk kívül a Rise of the Northstar nevű francia zenekar is tiszteletét teszi majd a fesztiválon. A magyarokat többek között a jövőre már harminchat éves Aurora, a felvidéki Rómeó vérzik, a Depresszió, a Cadaveres és a Blues Company erősíti majd 2019. július 8–13. között a Szalki- szigeten.

Kapcsolódó Cikkek