EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Szolnok

Meghalt a mentőbaleset egyik sérültje

Immár háromra nőtt a júniusban Szolnokon történt mentőbaleset halálos áldozatainak száma: a kórházban belehalt sérüléseibe egy 44 éves mentőápoló.

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtisztje elmondta: a törökszentmiklósi férfi egész testén sérülések voltak, több csontja eltört, és koponyatörése is volt; több szakterület bevonásával kellett megoperálni. A szakember hozzátette: a mentőápoló a baleset óta kómában volt, szervezete pedig november elején végleg feladta a küzdelmet.


A megyei vezető mentőtiszt kiemelte, hogy az esetkocsiban utazó, súlyos sérüléseket szenvedett mentőtiszt állapota viszont fokozatosan javul, és néhány hónap múlva akár munkába is állhat.

Az említett baleset idén június 27-én történt, amikor összeütközött egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz Szolnokon, a Debreceni úton. Az eset során a mentőautóban szállított beteg a helyszínen életét vesztette, a sofőr, a mentőápoló és a mentőtiszt pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A busz utasai közül is sokan megsérültek.

Több hónap kóma után hunyt el a balesetben megsérült mentőápoló

Kapcsolódó Cikkek