2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Meghibásodás okozta a tüzet a nagyhegyesi gáztározóban

Technológiai meghibásodás okozta a tüzet a nagyhegyesi gáztározóban, emiatt lobbant be a gáz kedd hajnalban – mondta a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Papp-Kunkli Nóra közölte: a meghibásodás következtében egy helyről kiáramlott a gáz, és begyulladt; jelenleg 15 méteresek a lángok.


A szakemberek leválasztották, elzárták a hibás gázvezetéket, ám még van gáz a csőben, amely táplálja a hatalmas lángokat – tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a Hajdú-Bihar megyei hivatásos és önkormányzati tűzoltók nyolc vízsugárral vették körbe a lángoszlopot, valamint végzik a terület hűtését is, nehogy továbbterjedjen a tűz.

A mentőszolgálat is a helyszínen van, de senki nem sérült meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, hogy a 3321-es út mentén lévő gáztározóból 5 óra 30 perc körül csaptak fel a lángok. A rendőrök a veszélyhelyzet elhárításáig teljes szélességében lezárták a 33-as főút Nagyhegyes és Hajdúszoboszló közötti szakaszát, a forgalmat a 4-es főútra terelik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így tesz helyre az ágy – Videó!

    Így tesz helyre az ágy – Videó!

    A Ford forradalmi ötlete véget vethet az ősidők óta zajló küzdelemnek, amiben azért folyik a harc, hogy mindenki megőrizhesse a saját térfelét a közös ágyban.

  • Újabb migrációs paktum fenyeget

    Újabb migrációs paktum fenyeget

    Újabb bevándorlást ösztönző csomagot fogadnának el a Budapest Folyamat keretein belül holnap Isztambulban. Szijjártó Péter külügyminiszter közölte, hogy a magyar kormány nem hagyja hogy egy a fővárosáról elnevezett folyamat újabb migránsok Európába hozásának platformja legyen.