2019. április 24., szerda
György

Egyéb Kecskemét

Megjelent Buda Ferenc harmadik CD-je

Kés, virág címmel jelent meg új CD-je a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával Buda Ferenc Kossuth-díjas költőnek, a Nemzet Művészének. A kiadványt nemrég mutatták be a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban.

Az összeállítás Buda Ferenc szerkesztői közreműködésével készült, és 60 év költői terméséből ad átfogó képet. Egyaránt szerepelnek benne az életmű korábbi szakaszainak meghatározó, nagy versei, és a közelmúltban született alkotások is. Buda Ferenc közismert arról, hogy kiválóan mondja a verseit. A lemezen hallható 24 költeményt a budapesti Origo Stúdióban rögzítették.  A kiadvány bemutatóján a Forrás folyóirat két fiatal szerkesztője, Füzi Péter irodalomtörténész és Pál Sándor Attila költő beszélgetett az alkotóval.


A Kés, virág a harmadik Buda Ferenc hangzó anyagainak sorában

Az 500 példányban megjelent  CD-t a Katona József Könyvtárban vásárolhatják meg, de megtalálható lesz a megyei könyvtárakban és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban. A Kés, virág a harmadik Buda Ferenc hangzó anyagainak sorában, az ’56-os versek és a Fehérlófia után. A költő tervezi még egy gyermekeknek szóló CD megjelentetését is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.