2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Kecskemét

Megjelent Buda Ferenc harmadik CD-je

Kés, virág címmel jelent meg új CD-je a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával Buda Ferenc Kossuth-díjas költőnek, a Nemzet Művészének. A kiadványt nemrég mutatták be a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban.

Az összeállítás Buda Ferenc szerkesztői közreműködésével készült, és 60 év költői terméséből ad átfogó képet. Egyaránt szerepelnek benne az életmű korábbi szakaszainak meghatározó, nagy versei, és a közelmúltban született alkotások is. Buda Ferenc közismert arról, hogy kiválóan mondja a verseit. A lemezen hallható 24 költeményt a budapesti Origo Stúdióban rögzítették.  A kiadvány bemutatóján a Forrás folyóirat két fiatal szerkesztője, Füzi Péter irodalomtörténész és Pál Sándor Attila költő beszélgetett az alkotóval.


A Kés, virág a harmadik Buda Ferenc hangzó anyagainak sorában

Az 500 példányban megjelent  CD-t a Katona József Könyvtárban vásárolhatják meg, de megtalálható lesz a megyei könyvtárakban és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban. A Kés, virág a harmadik Buda Ferenc hangzó anyagainak sorában, az ’56-os versek és a Fehérlófia után. A költő tervezi még egy gyermekeknek szóló CD megjelentetését is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.