2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Sport

Megkezdődött a visszaszámlálás az EB-re

A világ kézilabda rajongói megkezdték a visszaszámlálást az Európa Bajnokságra, hiszen már csak egy hét és kezdődik Franciaországban a 2018-as kontinenstorna. Addig azonban van még pár értékes nap. A nemzeti válogatottak most csiszolják a taktikát és igyekeznek pótolni a hiányzókat.

Möbelringen Kupa 2018 Norvégia

A magyar válogatott az EB-re való felkészülést a legerősebb válogatottakkal fogja lezárni a Möbelringen Kupán. November 21-én szerdán a magyar női kézilabda válogatott elutazott Norvégiába, ahol november 22-e és 25-e között az Európa-bajnok norvégokkal, a világbajnok franciákkal, végül a dánokkal mérkőzik meg az oslói Telenor Arénában.

Nincs könnyű helyzetben a Rasmussen-csapat, hiszen a felkészülést némileg más haderővel végezte, mint akik most az utazó keret tagjai lettek. Az utolsó hetekben kellett lemondania Kim Rasmussennek Hornyák Dóráról és Kisfaludy Anettről, akikre a védelmet alapozta.


– Teljesen új középső védelmünk lesz, olyan játékosokkal, akik még sohasem játszottak együtt. Persze nem adjuk fel, de az Európa-bajnokság mindenképpen nagy szakmai kihívás számomra. Az égiek szeretnek jelentős próbatételek elé állítani – emelte ki az NSO-nak adott nyilatkozatában a kapitány.

A norvég torna után szinte rögtön a franciaországi kontinenstornára utazik válogatottunk, ahol december 1-jén a csoportkörben már Hollandia válogatottja lesz az ellenfele. December 3-án Horvátországgal, 5-én Spanyolországgal csapunk össze a továbbjutásért a középdöntőbe. A Holland válogatott kapitánya, Helle Thomsen november 21-én bejelentette,  nélkülözni kényszerül Danick Sneldert az FTC-Rail Cargo Hungaria beállósát. Továbbá Yvette Broch-ot és Maura Vissert is.


Európa Bajnokság 2018 EHF

Csoportbeli ellenfeleink is felkészülési tornákon szerepelnek a magyar válogatotthoz hasonlóan. A Spanyolok Alicantéban fogadják a szintén EB résztvevő német és lengyel nemzeti csapatot, valamint a brazilokat. A horvátok a csehországi Cheb városában játszanak a hazai csapattal, Svájccal és Szlovákiával.

A 2016-ban EB ezüstérmes hollandok csak egy felkészülési mérkőzést játszanak a decemberi Afrikai Bajnokságra készülő Angolával. A többi csoport válogatottjai is felmérik aktuális erejüket a kontinenstorna előtt. Bukarestben a román válogatott a hagyományos Kárpát Kupán az olimpiai bajnok oroszokat és a szerb válogatottat fogadja. A két évvel ezelőtti házigazda svédek két tesztmeccsen találkoznak Montenegróval. Egyedüli válogatottként Szlovénia otthon készül az EB-re – olvasható az eurohandball.com-on.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, 2018. NOVEMBER 29.–DECEMBER 16., FRANCIAORSZÁG CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Nantes): Dánia, Szerbia, Svédország, Lengyelország
B-csoport (Nancy): Franciaország, Montenegró, Oroszország, Szlovénia
C-csoport (Montbéliard): MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Hollandia, Horvátország
D-csoport (Brest): Norvégia, Románia, Németország, Csehország

A magyar válogatott csoportmérkőzései
December 1., 15.00: Magyarország–Hollandia (Tv: M4 Sport)
December 3., 18.00: Horvátország–Magyarország (Tv: M4 Sport)
December 5., 21.00: Magyarország–Spanyolország (Tv: M4 Sport)

2018 Női Kézilabda Európa bajnokság menetrendje

A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe. A középdöntő mérkőzésnapjai a CD-ágon (Nancy): december 7., 9., 11., 12. Elődöntő, az 5. helyért (Párizs): december 14.
Döntő, a 3. helyért (Párizs): december 16. forrás: NSO.hu

Az Európa Bajnokság kedvcsináló videóelőzetese itt tekinthető meg:

A MAGYAR VÁLOGATOTT 18 FŐS KERETE

A Magyar Válogatott 18-as kerete

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd), Kovács Anna (DVSC Schaeffler), Planéta Szimonetta (Chambray Touraine, francia)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pálos-Bognár Barbara (Moyra Budaörs), Tóth Gabriella (Érd)
Beállók: Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Klivinyi Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Kazai Anita (Dunaújvárosi KKA), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen Edző:Siti Beáta Kapusedző: Bakos István

Kapcsolódó Cikkek

  • Világsztárok mellett szerepel Zsóri Dániel

    Világsztárok mellett szerepel Zsóri Dániel

    Az év góljáért járó Puskás-díj történetében először magyar labdarúgó is szerepel a 10-es jelöltlistán: a debreceni Zsóri Dániel Ferencvárosnak lőtt februári találatára is lehet szavazni a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapján.

  • Taroltak a magyar sportolók

    Taroltak a magyar sportolók

    Magyarország egyszerre több világeseménynek is a házigazdája lehetett, hiszen tegnap ért véget a kajak-kenu világbajnokság Szegeden, Budapesten rendezték meg a FINA junior úszó világbajnokságot, illetve a magyar főváros társrendezője a szeptember 8-ig tartó röplabda Európa-bajnokságnak is.