EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Szolnok

Megkezdte működését a tiszaörsi sajtüzem

Újabb sikert könyvelhet el a közfoglalkoztatási program: nemrégiben ugyanis megnyílt az a sajtüzem Tiszaörsön, amelyben a munkaerőpiacról kiszorultak is dolgoznak.

A kis település 2012 óta vesz részt a közfoglalkoztatási programokban, ezeken belül pedig nagy szerep jutott a kecsketartásnak és a kecsketej-előállításnak. Ez a program fejlődött tovább a sajtüzemmel: az önkormányzat a Belügyminisztériumtól egy 229 négyzetméteres létesítmény kialakítására kapott támogatást, a beruházás pedig két ütemben, összesen 176,9 millió forintból valósult meg. Ennek keretében öt ember hatévi munkája vált biztosítottá.


Az üzem átadási ünnepségen részt vett dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár, dr. Berkó Attila kormánymegbízott, Varga Tibor, a Tiszafüredi Járási Hivatal vezetője és Kovács Sándor országgyűlési képviselő is. A rendezvényen elhangzott; a kormány továbbra is elkötelezett abban, hogy munkát adjon minél több hátrányos helyzetű, álláskereső embernek. A közfoglalkoztatásban részt vevő családok érezhetik, hogy a boldoguláshoz szükséges a munka, a munkaerőpiacról kiszorulók pedig újra közösségben élhetik meg mindennapjaikat.

Kapcsolódó Cikkek