EUR: 346,17 Ft
CHF: 321,52 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Belföld

Megmutatjuk a nemzeti konzultáció kérdéssorát

Mint arról a Lokál is beszámolt, a héten indul a legújabb, tíz kérdéses nemzeti konzultáció, aminek központi témája a családok támogatása.

Novák Katalin azt mondta, a kérdőíveken tíz eldöntendő kérdés szerepel, amelyekre a kormány december 21-éig várja a válaszokat. A kérdőívek kitöltésére később online is lehetőség lesz.


Az államtitkár arról is szót ejtett, hogy Európa nincsen könnyű helyzetben, mert egyetlen országban sincs elegendő megszülető gyermek ahhoz, hogy a népességüket fent tudják tartani. Mondhatjuk azt is, hogy Európa az üres bölcsők kontinense, nincs elég gyermek. Hiába a jelentős népvándorlás Európa felé, Magyarország a belső erőforrásaira szeretne támaszkodni, mi a magyar gyermekekben látjuk a jövőt – mondta.

A családtervezést, gyermekvállalást érintő nemzeti konzultáció kérdéseinek postázását már megkezdték, a héten már százezrek kézhez kaphatják az ingyenesen visszaküldhető dokumentumot. A nemzeti konzultációra azért van szükség, mert a Kormány szeretné megismerni a magyar emberek véleményét erről a sorskérdésről, kijelölhetik a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek