EUR: 330,97 Ft
CHF: 301,17 Ft
2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Extra

Megnyitotta kapuit az idei MikulásGyár

Az igazi finn Mikulás, Joulupukki nyitotta meg a tizennegyedik MikulásGyár kapuit. Kicsik és nagyok egyaránt izgatottan várták, hogy találkozhassanak a Télapóval. Többen legféltettebb vágyaikat is a fülébe suttogták, hátha valóra válik a csoda, a gyerekek pedig levelekkel és rajzokkal is készültek.

Óriási örömujjongás fogadta az igazi finn Télapót, Joulupukkit péntek délelőtt a MikulásGyár ünnepélyes megnyitóján. Idén tizennegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a nemzetközileg is elismert MikulásGyár.


– Nagy örömmel jöttem, és boldog vagyok, hogy ismét itt lehetek Budapesten. Külön boldogság, hogy a MikulásGyárral együtt hozhatjuk el a karácsony melegségét és szeretetét a magyar gyerekeknek. Nagyon jó látni a sok boldog szempárt és a rengeteg mosolyt. Remélem, hogy az elkövetkezendő időszak mindenki számra sok örömet hoz. Nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek – mondta a Télapó a megnyitón.

Fotó: Cser Dániel

A szervezők november 30. és december 21. között gyűjtik a rászorulóknak szánt felajánlásokat. Idén új
helyszínen, a Millenáris Parkban épült fel a varázslatos gyár, ahol minden nap 9-21 óra között fogadják az adományozni vágyókat.


A nagy múltú jótékonysági kezdeményezés helyszínén hétvégenként egész napos szórakoztató programokkal várják a családokat: színházi előadások, interaktív játékok, animátorok várják a kicsiket és nagyokat, a nagy színpadon fellépnek a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb művészei, emellett a tematikus hétvégéken sztársportolókkal, gamerekkel, szuperhősökkel találkozhatnak az érdeklődők. A sok ezer négyzetméteren minden a karácsonyról szól, így a felajánlók hamisítatlan ünnepi hangulatban adhatják le adományaikat a nélkülözők számára.

Rengeteg levelet kapott a Mikulás Fotó: Cser Dániel

Az adományozók sem távoznak élmény nélkül, minden pénteken, szombaton és vasárnap szórakoztató programok sokaságából választhatnak. A MikulásGyár Alapítvány 2018-ban a Nakama&Partners Kftvel együttműködésben szervezte meg a karitatív gyűjtőakciót és a kapcsolódó rendezvényeket, melynek részeként színházi előadások, táncoktatás, kézműves alkotósarok, koncertek, közönségtalálkozók és interaktív programok várják a családokat.

A nyitóhétvégén — mások mellett — fellép Szinetár Dóra, Oláh Gergő, Vastag Csaba és Curtis is, szombaton és a vasárnap pedig sztársportolók is várják az érdeklődőket. Szombaton délután Risztov Évával, Kucsera Gáborral, és Tóth Frankkal, vasárnap pedig Kiss Gergővel, Németh Rolanddal és Gera Zoltánnal találkozhatnak a látogatók.

Fotó: Cser Dániel

 

A Millenáris mellett Budapesten a Lurdy Házban is gyűjtik a csomagokat, hogy a pesti oldalon ajándékozni szándékozók is könnyen találjanak maguknak olyan helyszínt, ahová elvihetik adományaikat.

Érdekes gyűjtőpont lesz idén a József Attila Színház aulája, ahonnan az adományokat a színház december 20-án szállítja a Millenárisra, eközben 4 színházi programot is adva a főhelyszínen. A gyűjtőpontok továbbá 17 megyeszékhellyel és több önkormányzattal bővültek. A teljes címlista a mikulasgyar.hu oldalon érhető el.

Mire van a legnagyobb szükség?

A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet vár adományként. Fontos hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így, amennyiben az adakozóknak lehetőségük van, vigyenek minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, olajat stb. A MikulásGyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérik az adományozókat, hogy olyan ruhákat, könyveket hozzanak, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna.

Az ajándékokat, adományokat, felajánlásokat nem szükséges becsomagolni, akár kézben, akár dobozban, akár nejlonzacskóban is vihetik az adományozók.

Szaloncukrot is kaptak a kicsik Fotó: Cser Dániel

Legyél te is önkéntes!

A MikulásGyárba évről-évre egyre többen jelentkeznek önkéntesnek. Sokan kifejezetten a MikulásGyár miatt jönnek Magyarországra a karácsonyi időszakban. Ausztráliából, Kínából, USA-ból és Európa több országából is érkeznek segíteni, csomagolni. Nagy szolgálatot tesznek a MikulásGyárnak, s ezáltal az adományozottaknak. Ha te is szeretnél közéjük tartozni, akkor az alábbi címen tudsz e-mailben jelentkezni: [email protected]

Még több fotó a galériában:

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó Cikkek