2019. október 21., hétfő
Orsolya

Külföld

Megostromolták a határt a migránsok

Elérte a mexikói–amerikai határt az októberben, Közép-Amerikából indult egyik migránskaraván. Az agresszív bevándorlók erőszakosan próbáltak meg áttörni, és megostromolták a határt.

A határátkelőhelyet vasárnap délután zárták le, miután a Közép-Amerika felől érkező migránskaravánból mintegy ötszázan megrohamozták a határt. Harminc bevándorlót tartóztattak le, őket kiutasítják Mexikóból. A határt csak hétfőn tudták újra megnyitni.


A Tijuanában tartózkodó migránsok száma már eléri az ötezret, emiatt az itt élők gyakran tiltakoznak. Az amerikai belbiztonsági minisztérium tisztségviselői szerint a karaván tagjainak többsége nem nő és gyermek, hanem egyedülálló fiatal férfi, ráadásul több mint ötszáz bűnöző is van köztük.

– Nagyon bölcs dolog lenne, ha Mexikó leállítaná a bevándorlókat, még mielőtt az amerikai határhoz érnek, vagy azok a közép-amerikai országok, ahol a karaván kapcsolódik, nem engednék meg, hogy összeálljon – üzente Donald Trump, amerikai elnök, aki korábban megerősítette a határ védelmét.


EPA/David GuzmA!n

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek