2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Hódmezővásárhely

Megszentelték Almási István sírhelyét

Egy éve, hogy Almási István egykori polgármester életének 73. évében elhunyt. December 1-jén helyezték örök nyugalomra a Kincses temetőben. Sírhelyét november elsején szentelték meg.

Több százan gyűltek össze, hogy Almási Istvánra, Hódmezővásárhely egykori polgármesterére emlékezzenek. A néhai polgármester közadakozásból épült síremlékének ünnepélyes megáldásán és megszentelésén imát mondott dr. Alácsi Ervin János tábori lelkész, igét olvasott Nagy Ervin evangélikus lelkész, igét hirdetett Bán Csaba református lelkész. A síremléket dr. Kiss-Rigó László püspök áldotta és szentelte meg, a záróimát Németh László esperesplébános mondta.

Almási István a Kincses temetőben nyugszik

A megemlékezés végén az Almási család tagjai, barátok, munkatársak és tisztelők egy szál virágot helyeztek el a Nagy Attila szobrászművész által készített síremléken, ezzel emlékezve mindenki Pista bácsijára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.