2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Hódmezővásárhely

Megszentelték Almási István sírhelyét

Egy éve, hogy Almási István egykori polgármester életének 73. évében elhunyt. December 1-jén helyezték örök nyugalomra a Kincses temetőben. Sírhelyét november elsején szentelték meg.

Több százan gyűltek össze, hogy Almási Istvánra, Hódmezővásárhely egykori polgármesterére emlékezzenek. A néhai polgármester közadakozásból épült síremlékének ünnepélyes megáldásán és megszentelésén imát mondott dr. Alácsi Ervin János tábori lelkész, igét olvasott Nagy Ervin evangélikus lelkész, igét hirdetett Bán Csaba református lelkész. A síremléket dr. Kiss-Rigó László püspök áldotta és szentelte meg, a záróimát Németh László esperesplébános mondta.

Almási István a Kincses temetőben nyugszik

A megemlékezés végén az Almási család tagjai, barátok, munkatársak és tisztelők egy szál virágot helyeztek el a Nagy Attila szobrászművész által készített síremléken, ezzel emlékezve mindenki Pista bácsijára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.