2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Hódmezővásárhely

Megszentelték Almási István sírhelyét

Egy éve, hogy Almási István egykori polgármester életének 73. évében elhunyt. December 1-jén helyezték örök nyugalomra a Kincses temetőben. Sírhelyét november elsején szentelték meg.

Több százan gyűltek össze, hogy Almási Istvánra, Hódmezővásárhely egykori polgármesterére emlékezzenek. A néhai polgármester közadakozásból épült síremlékének ünnepélyes megáldásán és megszentelésén imát mondott dr. Alácsi Ervin János tábori lelkész, igét olvasott Nagy Ervin evangélikus lelkész, igét hirdetett Bán Csaba református lelkész. A síremléket dr. Kiss-Rigó László püspök áldotta és szentelte meg, a záróimát Németh László esperesplébános mondta.

Almási István a Kincses temetőben nyugszik

A megemlékezés végén az Almási család tagjai, barátok, munkatársak és tisztelők egy szál virágot helyeztek el a Nagy Attila szobrászművész által készített síremléken, ezzel emlékezve mindenki Pista bácsijára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.