2019. április 24., szerda
György

Belföld

Megszólalt a Békásmegyeren lelőtt óvónő özvegye

Megszólalt a Lokálnak a békásmegyeri Virág utcai gyilkosság áldozatának özvegye Adorján István, aki úgy véli: felesége családi bosszú áldozata lett. 

A közelben lakó Rozika néni együttérez az áldozat családjával

Huszonöt kiscsoportos óvodás hiába várta Hajni nénit tegnap reggel, a kedvenc óvó nénijük már soha többé nem jön közéjük. Az asszony szerda hajnalban elindult a munkahelyére, de házától ötszáz méterre a fia apósa lesben állt, és négy lövéssel végzett vele.


– Családi tragédia történt, a fiam apósa, L. József bosszúból lőtte agyon a feleségemet. József nem tudta elviselni, hogy a 29 éves lánya hozzánk költözött, úgy vélte, a feleségem tehet erről – mondta keserűen a Lokálnak Adorján István, az áldozat férje. – Tudtuk, hogy harag tombol benne, de hogy ölne is miatta, arra nem gondoltunk. Nem ébredtem fel a lövésekre, a nyomozók értesítettek a tragédiáról. Muszáj erősnek maradnom, nagyon szenvedek, de nem haragszom a feleségem gyilkosára. Nincs gyűlölet a szívemben, és nem az én dolgom az ítélkezés.

A rendőrség a közelben elfogta, és őrizetbe vette a tettest. A Virág utcában az eset óta döbbenet és félelem uralkodik, hiszen az Adorján házaspár két éve pont azért költözött oda, mert biztonságosnak ítélték a környéket.

– Mélyen együtt érzünk Istvánnal, nagyon szerette a feleségét, aki nagyon kedves teremtés volt, naphosszat a virágokat locsolgatta. És leste a férje minden kívánságát. Hiányozni fog nekünk Hajnalka – mondta a szomszédban lakó Rozika néni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Árokparton szülte meg babáját

  Árokparton szülte meg babáját

  Két héttel a szülése előtt vett először terhességi tesztet az a máriabesnyői kismama, aki két héttel később a patak partján világra hozta, majd magára hagyta kisfiát.

 • Autóban megöl a mobil

  Autóban megöl a mobil

  Baleseti okká vált a mobilozás autóvezetés közben: a magyar sofőrök 40 százaléka beismeri, hogy a tiltás ellenére telefonál, 8 százalékuk pedig azt is, hogy chatel, facebookozik autójában.

 • Éjszakai repülési tilalom lesz Budapesten

  Éjszakai repülési tilalom lesz Budapesten

  Augusztustól bevezetik az éjszakai repülési tilalmat Budapest felett éjfél és hajnali öt óra között, a mélyalvási időszakban tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – jelentette be Tarlós István főpolgármester és Palkovics László technológiai miniszter kedden.

 • Hosszú útra indult Orbán Viktor

  Hosszú útra indult Orbán Viktor

  Az első állomás Kazahsztán, ahol az ország új vezetőivel ismerkedik meg a magyar miniszterelnök. A végső úti cél azonban Kína, ahol a világ legnagyobb gazdasági programjának a világtalálkozóján vesz részt a kormányfő.