EUR: 329,46 Ft
CHF: 299,21 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Sopron

Megújul a Soproni Katolikus Konvent

Négy településen öt turisztikai fejlesztést valósít meg a Győri Egyházmegye 1,1 milliárd forintból a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.

A leghűségesebb városban a Soproni Katolikus Konvent épülete újulhat meg. Erről Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára beszélt a közelmúltban Sopronban tartott projektnyitón. A 2020. június 30-ig megvalósuló fejlesztések révén a keresztény és magyar értékeket mutatják be. A kormány célja továbbá az, hogy 2030-ig a magyar turizmus a mostani tíz százalék helyett tizenhat százalékkal járuljon hozzá a bruttó hazai termékhez.

A Soproni Katolikus Konvent épülete újul meg, a közbeszerzési eljárás már lezajlott.
Fotó: Griechisch Tamás / sopronmédia

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.