2019. április 24., szerda
György

Egyéb VIII.kerület

Megújulnak a közterületek Józsefvárosban

Józsefvárosban a  Tömő utca és a Salgótarjáni út korszerűsítése után az Asztalos Sándor utca felújítása is megkezdődött. A projektre 150 millió forintot költ az önkormányzat.

Sorra újulnak meg Józsefváros közterületei: az önkormányzat leromlott állapotú utcák modernizálásába fogott. A Tömő utca és a Salgótarjáni út után október közepén az Asztalos Sándor utca felújítása kezdődött meg.


A helyszíni bejáráson Sára Botond, Józsefváros polgármestere elmondta: a Józsefváros Újjáépül program részeként utcáról utcára haladnak a közterületi rekonstrukciókkal. Az elmúlt hónapokban megújult a Tömő utca és a MÁV-telepen a Salgótarjáni út, most pedig az Asztalos Sándor utcára került sor.

Sára Botond, Józsefváros polgármestere elmondta: a Józsefváros Újjáépül program részeként utcáról utcára haladnak a közterületi rekonstrukciókkal (FOTÓK: jozsefvaros.hu)

A felújítások sora idén nem ér véget

Az Asztalos Sándor utca régóta modernizálásra szorul

– Az útfelújítások itt nem érnek véget: jelenleg zajlik a költségvetés tervezése. Most készül a jövő évi fejlesztésekre vonatkozó ütemterv annak érdekében, hogy Józsefváros még élhetőbb, még otthonosabb legyen – tette hozzá a polgármester.

Az út modernizálása során megtörténik a burkolat megerősítése és cseréje, megújul a vízelvezetés, parkolóhelyeket alakítanak ki, illetve rendezik a vasúti pálya melletti padkát. A felújítás – amelyet a kerület 150 millió forintos saját forrásból végez el – várhatóan még az idén elkészül.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.