EUR: 336,09 Ft
CHF: 312,92 Ft
2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Egyéb VIII.kerület

Megújulnak a közterületek Józsefvárosban

Józsefvárosban a  Tömő utca és a Salgótarjáni út korszerűsítése után az Asztalos Sándor utca felújítása is megkezdődött. A projektre 150 millió forintot költ az önkormányzat.

Sorra újulnak meg Józsefváros közterületei: az önkormányzat leromlott állapotú utcák modernizálásába fogott. A Tömő utca és a Salgótarjáni út után október közepén az Asztalos Sándor utca felújítása kezdődött meg.


A helyszíni bejáráson Sára Botond, Józsefváros polgármestere elmondta: a Józsefváros Újjáépül program részeként utcáról utcára haladnak a közterületi rekonstrukciókkal. Az elmúlt hónapokban megújult a Tömő utca és a MÁV-telepen a Salgótarjáni út, most pedig az Asztalos Sándor utcára került sor.

Sára Botond, Józsefváros polgármestere elmondta: a Józsefváros Újjáépül program részeként utcáról utcára haladnak a közterületi rekonstrukciókkal (FOTÓK: jozsefvaros.hu)

A felújítások sora idén nem ér véget

Az Asztalos Sándor utca régóta modernizálásra szorul

– Az útfelújítások itt nem érnek véget: jelenleg zajlik a költségvetés tervezése. Most készül a jövő évi fejlesztésekre vonatkozó ütemterv annak érdekében, hogy Józsefváros még élhetőbb, még otthonosabb legyen – tette hozzá a polgármester.

Az út modernizálása során megtörténik a burkolat megerősítése és cseréje, megújul a vízelvezetés, parkolóhelyeket alakítanak ki, illetve rendezik a vasúti pálya melletti padkát. A felújítás – amelyet a kerület 150 millió forintos saját forrásból végez el – várhatóan még az idén elkészül.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.