EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Szombathely

Megújult a Németh Pál Kollégium

Tizenöt iskola több mint kétszáz tanulójának ad otthont a Magyar László utcai Németh Pál Kollégium. Az épület 1975 óta fogadja a diákokat, 40 éve újították fel utoljára.

Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója ismertette a beruházás részleteit Fotó: CSG

Most a Szombathelyi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében elnyert pályázatnak köszönhetően közel 130 millió forintot fordított a rendbetételére: a lakószobák kivételével korszerűsítették a villamoshálózatot, kicserélték a tanulószobák bútorzatát és a folyosói szekrényeket, megújultak a vizesblokkok és a közösségi terek, továbbá a földszinten akadálymentesített mosdót és szobát alakítottak ki.

Megújultak a szobák is Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.