EUR: 332,91 Ft
CHF: 302,63 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Szombathely

Megújult a Németh Pál Kollégium

Tizenöt iskola több mint kétszáz tanulójának ad otthont a Magyar László utcai Németh Pál Kollégium. Az épület 1975 óta fogadja a diákokat, 40 éve újították fel utoljára.

Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója ismertette a beruházás részleteit Fotó: CSG

Most a Szombathelyi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében elnyert pályázatnak köszönhetően közel 130 millió forintot fordított a rendbetételére: a lakószobák kivételével korszerűsítették a villamoshálózatot, kicserélték a tanulószobák bútorzatát és a folyosói szekrényeket, megújultak a vizesblokkok és a közösségi terek, továbbá a földszinten akadálymentesített mosdót és szobát alakítottak ki.

Megújultak a szobák is Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.