EUR: 319,91 Ft
CHF: 280,37 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb Veszprém

Megújult a Veszprém Megyei Kormányhivatal épülete

Mostantól XXI. századi körülmények fogadják a munkatársakat és ügyfeleket az Egyetem utcában. A fejlesztés azt mutatja, hogy Veszprém élen jár abban, hogyan kell jó várost építeni – hangzott el a csütörtök délelőtti épületátadón.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal 2017-ben a hivatalba integrált Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály elhelyezése céljából kezdeményezte a magyar állam tulajdonában lévő, Egyetem utca 17. szám alatti, több éve nem hasznosított, leromlott állapotú ingatlan felújítását a Miniszterelnökség támogatásával.


Közel félmilliárd forintból újult meg az épület (fotó: Kovács Bálint)

Takács Szabolcs megyei kormánymegbízott a csütörtök délelőtti épületátadón azt mondta, a megújult, modern és megjelenésében is XXI. századi épület a közigazgatás modernizációjának szimbólumaként is felfogható.

A hatékony állami működéshez hozzátartozik, hogy az adófizetők pénzével jól sáfárkodjunk – mondta Takács Szabolcs (fotó: Kovács Bálint)

Porga Gyula polgármester szerint az új épülettel mindenki nyer, hiszen a korábban kihasználatlan épület sokak javát szolgálja majd. A városban sokan és közösen munkálkodnak a város fejlesztésén, az pedig külön öröm, hogy ehhez a közigazgatás is hozzájárul – fogalmazott a polgármester.


Az épület 46 fő munkahelye lesz (fotó: Kovács Bálint)

A Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Bíró Attila a sajtóeseményen Veszprém város fejlesztéséről beszélt: Veszprém azon városok közé tartozik, amelyeknek közösségi terei, templomai, a városháza és sportpályái rendben vannak. Veszprémnek van gazdája, törődnek vele, és élen jár abban, hogyan kell jó és példamutató várost építeni. A régi épület új köntösbe öltöztetése pedig jelentős üzenet a jelennek és jövőnek: itt terveznek, alkotnak, építik a jövő Veszprém városát és Magyarországát.

Kapcsolódó Cikkek