2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb II.kerület III.kerület

Megújult az Árpád Forrásfürdő!

Átadták a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt, amely Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közös beruházásaként valósult meg. A nagy hagyományokkal rendelkező budai strand a XXI. századi elvárásoknak megfelelően szolgálja majd ki az igényeket.

– A csillaghegyi strandfürdő Budapest egyik legrégebbi, legnagyobb területű és mindig az egyik legszebb strandja volt, most pedig már elmondható, hogy az egyik legkorszerűbb is – mondta a megnyitóünnepségen Tarlós István főpolgármester. Hozzátette: a főváros új attrakciója illeszkedik Budapest hosszú távú elképzeléseihez, része annak a fejlesztési tervnek, amelynek célja, hogy a ma még idényjellegű strandok egész évben üzemeljenek. A városvezető kiemelte, ismét olyan beruházással gazdagodott Csillaghegy, Óbuda és Budapest is, amely „emeli a környék hozzáadott értékét, hozzájárul az itt lakók és az idelátogatók színvonalas, szórakoztató, egészségtudatos életéhez.”


A budai fürdőegység 3,9 milliárd forintos fejlesztéssel egy több mint 7800 négyzetméter területű, fedett, 12 új medencének helyet adó fürdőépülettel bővült, így a létesítmény Budapest negyedik legnagyobb fürdője lett. A több mint 6000 négyzetméteres vendégtérben a sportolókat és az úszásoktatásra jelentkezőket egy 25-ször 33 méteres, rövid pályás versenyek rendezésére is alkalmas medence és egy 10-szer 12 méteres tanmedence, finn- és infraszauna szolgálja ki. A versenymedence vízilabda-mérkőzések rendezésére is alkalmas, és kisszámú néző befogadása is lehetséges egy kulturált lelátón. A wellnessrészlegben élménymedencéket, pihenő- és masszázshelyeket alakítottak ki, a „gyermekparadicsom” és a szaunavilág is látogatható. A csúszdapark mellett egy különleges építészeti megoldásokat tartalmazó, panorámás élménymedence is megvalósult. A parkban játszóterek, napozóteraszok állnak a látogatók rendelkezésére, valamint panorámamedence, étterem, söröző, valamint „csendes szektorok” is vannak. Egyidejűleg hatszáznál is több ember fürödhet a megújult strandon, amely naponta csaknem 1500 látogatót képes fogadni. A területen mozgássérült- és buszparkolót is magában foglaló, 120 férőhelyes parkoló létesült.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.