EUR: 365,98 Ft
CHF: 346,06 Ft
2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Egyéb II.kerület III.kerület

Megújult az Árpád Forrásfürdő!

Átadták a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt, amely Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közös beruházásaként valósult meg. A nagy hagyományokkal rendelkező budai strand a XXI. századi elvárásoknak megfelelően szolgálja majd ki az igényeket.

– A csillaghegyi strandfürdő Budapest egyik legrégebbi, legnagyobb területű és mindig az egyik legszebb strandja volt, most pedig már elmondható, hogy az egyik legkorszerűbb is – mondta a megnyitóünnepségen Tarlós István főpolgármester. Hozzátette: a főváros új attrakciója illeszkedik Budapest hosszú távú elképzeléseihez, része annak a fejlesztési tervnek, amelynek célja, hogy a ma még idényjellegű strandok egész évben üzemeljenek. A városvezető kiemelte, ismét olyan beruházással gazdagodott Csillaghegy, Óbuda és Budapest is, amely „emeli a környék hozzáadott értékét, hozzájárul az itt lakók és az idelátogatók színvonalas, szórakoztató, egészségtudatos életéhez.”


A budai fürdőegység 3,9 milliárd forintos fejlesztéssel egy több mint 7800 négyzetméter területű, fedett, 12 új medencének helyet adó fürdőépülettel bővült, így a létesítmény Budapest negyedik legnagyobb fürdője lett. A több mint 6000 négyzetméteres vendégtérben a sportolókat és az úszásoktatásra jelentkezőket egy 25-ször 33 méteres, rövid pályás versenyek rendezésére is alkalmas medence és egy 10-szer 12 méteres tanmedence, finn- és infraszauna szolgálja ki. A versenymedence vízilabda-mérkőzések rendezésére is alkalmas, és kisszámú néző befogadása is lehetséges egy kulturált lelátón. A wellnessrészlegben élménymedencéket, pihenő- és masszázshelyeket alakítottak ki, a „gyermekparadicsom” és a szaunavilág is látogatható. A csúszdapark mellett egy különleges építészeti megoldásokat tartalmazó, panorámás élménymedence is megvalósult. A parkban játszóterek, napozóteraszok állnak a látogatók rendelkezésére, valamint panorámamedence, étterem, söröző, valamint „csendes szektorok” is vannak. Egyidejűleg hatszáznál is több ember fürödhet a megújult strandon, amely naponta csaknem 1500 látogatót képes fogadni. A területen mozgássérült- és buszparkolót is magában foglaló, 120 férőhelyes parkoló létesült.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.