2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb Ózd

Megújult az évszázados épület

A járdánházai polgármesteri hivatal több mint százéves épülete sok energiát pazarolt el, ezért megérett az energetikai beruházásra. Nyílászárókat cseréltek, külső szigetelést kaptak a falak és a födémek, kiépült a tetőn a napelemes rendszer, és korszerűsítették a biomassza-alapú fűtésrendszert, valamint az elektromos hálózatot.

A beruházáshoz a Széchenyi 2020 programra pályáztak, és 54 millió forintot nyertek az Európai Unió támogatása révén. A polgármesteri hivatal épületének energiahatékonysági korszerűsítése néven benyújtott pályázattal az önkormányzat egyértelmű célja volt a régi épület hőtartásának javítása, hiszen aránytalanul nagy költségterhet jelentett a korszerűtlen épület hővesztesége. A beruházás során megtörtént a fűtött teret határoló falak és pincefödémek EPS hőszigetelő anyaggal történő beépítése, illetve a padlásfödém kőzetgyapottal való hőszigetelése. Elvégezték a külső nyílászárók cseréjét, a meglévő radiátorokra termosztatikus szelepfejeket szereltek, valamint napelemes rendszert telepítettek az épület tetejére. Utóbbi termelésének köszönhetően a vásárolt villamos energia mennyisége évente 6990 kilowattórával csökkent. A beruházás környezetkímélő, megújuló energiaforrást hasznosít, valamint hozzájárul az önkormányzati intézmény energiafelhasználásának csökkenéséhez.


A rekonstrukció után jelentősen csökkent a rezsiköltség

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.