EUR: 329,35 Ft
CHF: 300,45 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Eger

Megunhatatlan a Szalajka-völgy

A távolabbról érkezőknek, de az egrieknek is megunhatatlan kirándulóhely Szilvásvárad és a Szalajka-völgy.

Az időjárás idén ősszel kegyes hozzánk, és a verőfényes napsütésben fel lehet ülni a szilvásváradi kisvasútra, amely csodálatos tájon visz keresztül egészen a Szalajka-völgyig, a Közép-Európában egyedülálló fátyolvízeséshez. A kiépített ösvényen pedig kellemes séta vezet vissza, ahol természetes környezetükben láthatjuk az erdő állatait.

A községbe visszaérve finom étkekkel vár több étterem, a helyben tenyésztett pisztrángnak köszönhetően jellemzően halételeket lehet kipróbálni. Az év utolsó napsugarait érdemes ebben a természeti paradicsomban begyűjteni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.