2020. április 10., péntek
Zsolt

Egyéb Miskolc

Melyiket a kilenc közül?

Jókai Mór azonos című novellája alapján Kal Pintér Mihály írta a darabot, amelynek zenéjét Poós Miklós szerezte. A Melyiket a kilenc közül? című zenés karácsonyi történetet egy felvonásban a Múzsák Társulat adja elő december 21-én 17 órától a Művészetek Házában.

December 24-én történt Pest városában, hogy egy szegény, kilencgyermekes özvegy csizmadiamester különös ajánlatot kapott. Pedig ő csak gyermekei vidámságára, csöndre, békére, megrendelésekre vágyott. Igazi családi előadást láthatunk zenével, átéléssel, ünnepi hangulattal.


Zenés karácsonyi történet a MŰHA színpadán

Csizmadiáék felett, az emeleten lakik egy gazdag, magányos úr kilencszobás lakásában. Karácsonyeste a csizmadia egy dalt ajándékoz gyermekeinek, amelyet vidáman énekel együtt a család. A gyerekek a kis Jézust köszöntő vidám éneke annyira zavarja a nyomorúságos pincelakásuk fölött magányosan élő gazdag háziurat, hogy némaságukért cserébe hatalmas összeget ajánl fel az özvegynek, ha neki adja egyik „porontyát”, akit ígérete szerint szerencséssé, gazdaggá tesz, urat csinál belőle. Nehéz döntéshozatal előtt áll a csizmadia: melyik kedves gyermekét adja oda a kilenc közül? Végül a szív szava dönt: inkább visszautasítja a felajánlott pénzt, mintsem hogy bármelyik gyermekétől megváljon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Miskolc összefogott

    Miskolc összefogott

    „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

  • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.