2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Miskolc

Melyiket a kilenc közül?

Jókai Mór azonos című novellája alapján Kal Pintér Mihály írta a darabot, amelynek zenéjét Poós Miklós szerezte. A Melyiket a kilenc közül? című zenés karácsonyi történetet egy felvonásban a Múzsák Társulat adja elő december 21-én 17 órától a Művészetek Házában.

December 24-én történt Pest városában, hogy egy szegény, kilencgyermekes özvegy csizmadiamester különös ajánlatot kapott. Pedig ő csak gyermekei vidámságára, csöndre, békére, megrendelésekre vágyott. Igazi családi előadást láthatunk zenével, átéléssel, ünnepi hangulattal.


Zenés karácsonyi történet a MŰHA színpadán

Csizmadiáék felett, az emeleten lakik egy gazdag, magányos úr kilencszobás lakásában. Karácsonyeste a csizmadia egy dalt ajándékoz gyermekeinek, amelyet vidáman énekel együtt a család. A gyerekek a kis Jézust köszöntő vidám éneke annyira zavarja a nyomorúságos pincelakásuk fölött magányosan élő gazdag háziurat, hogy némaságukért cserébe hatalmas összeget ajánl fel az özvegynek, ha neki adja egyik „porontyát”, akit ígérete szerint szerencséssé, gazdaggá tesz, urat csinál belőle. Nehéz döntéshozatal előtt áll a csizmadia: melyik kedves gyermekét adja oda a kilenc közül? Végül a szív szava dönt: inkább visszautasítja a felajánlott pénzt, mintsem hogy bármelyik gyermekétől megváljon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.