EUR: 351,95 Ft
CHF: 333,31 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Egyéb Kecskemét

Menhelyi ebeken segítettek

A ladánybenei Rénó kutyaotthon adománygyűjtő akciót szervezett a menhely telephelyén. Amikor először hallottam erről, bevallom őszintén, nem is tudtam, hogy létezik Ladánybenén kutyaotthon. Biztosan nem vagyok ezzel egyedül, de bántott, mert nagyon sok menhelyet ismerek, kutyás oldalakon vagyok fent és itt van egy, néhány kilométerre, amiről nem is tudok.

Az adományozás nem volt kérdés, mert ha tehetjük, megpróbálunk segíteni az árva kutyákon, inkább a hely érdekelt. A kutyaotthon egy gyönyörű fenyőerdős területen található, amelynek vezetője Ronkai Adrienn. A telepen jelenleg 69 ebről gondoskodnak, összesen hárman.


A vezető mellett két segítő dolgozik, Hozdik Hajnalka és Sándorné Franyó Szilvia, aki főszervezője volt az adománygyűjtő akciónak. A vele történt beszélgetés során tudtam meg, hogy ez már a harmadik, de egyben a legsikeresebb kezdeményezés volt. Rengeteg adomány gyűlt össze, mindenféle hasznos dolog: élelem, takarók, játékok, egyéb ajándékok.

Rengetegen akartak segíteni az elárvult állatokon
Fotó: Hamar György

Sokan szerettek volna segíteni az elárvult állatokon. Kutyaszerető emberek, családok jöttek és az adományozás, a kutyákkal való foglalkozás után, egy családias piknikké alakult a rendezvény. Arra a kérdésre, hogy miként lehet ennyi ebet tisztességesen három embernek ellátni, Szilvia elmondta, ha nem is minden nap, de van öt-hat állandó segítő, akik szabadidejükben foglalkoznak velük, sétáltatják, mozgatják őket, segítenek a kennelek kialakításában, egyéb munkák elvégzésében. Ezen kívül vannak alkalmi segítőik is.


Végül, amikor végigsétáltam a telepen, örömmel tapasztaltam, hogy itt csak egészséges, gyönyörű kutyák vannak. Nincs zsúfoltság, a kennelekben egy-két állat van, a kisebbek többen, de mindenkinek van megfelelő kutyaháza, tisztaság és rend uralkodik. Ebben az igazán ideális környezetben, a kutyusok mindent megkapnak, amire szükségük van. De bármennyire is jó soruk van, gazdira, örökbefogadásra, végleges otthonra vágynak csak igazán!

Az örömben, amikor valakit meglátnak, benne van a vágyakozás, hátha ő lesz a leendő gazdim. A szemükön látszik a hála a simogatásért, a szomorúság a magányosság miatt és a könyörgés, hogy vigyél haza. Ilyenkor az ember legszívesebben mindegyiket hozná, de nem lehet mindenkit hazahozni. Azonban, ha valakit komolyan foglalkoztat, hogy örökbe fogadjon egy kutyust és gondoskodjon róla, itt megtalálja megfelelőt. Úgy gondolom, hogy a felvételek magukért beszélnek.

Kapcsolódó Cikkek