EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Kecskemét

Mestereket avattak az iparkamarában

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében avattak mestereket, akik az ünnepélyes mesterlevél-átadón az életfogytig tartó tanulásra, a tudás átadására, a korrekt és precíz munkavégzésre tettek esküt.

A szakembereket Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a kamara épületében. Kiemelte, Bács-Kiskun megyében az iparkamara már évekkel ezelőtt felismerte a szakmák presztízsének fontosságát, így mindig is élen járt a mestertanfolyamok szervezésében. Hozzátette, egy mester szintű szakmai tudás napjainkban felér egy diplomával. Idén egy új szakma, a motorszerelő is felkerült a mestervizsga-tanfolyamok listájába, ilyen jellegű oktatást eddig sehol nem szerveztek.


Hatvanan vehették át a mesterlevelet

Összesen 9 szakmában 60 főt fogadtak mesterré. Köztük 7 fő autóelektronikai műszerészt, 11 fő autószerelőt, 2 fő CNC-gépkezelőt, 9 fő festő, díszítő, mázoló és tapétázót, 1 fő járműfényezőt, 9 fő karosszéria-lakatost, 4 fő lábápolót, 8 fő motorkerékpár-szerelőt, valamint 9 fő villanyszerelőt avattak.

A mestervizsgáztatás a magyar gazdaságot képviselő kamarák dolga, amelyet kiemelt feladatként kezelnek. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a jövőben is igyekszik élen járni a képzésben. Azt, hogy jó úton halad a szervezet, az is igazolja, hogy nemcsak a megyéből, de az ország távolabbi pontjairól is rendszeresen jelentkeznek tanulók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.