EUR: 319,83 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb Kecskemét

Mestereket avattak az iparkamarában

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében avattak mestereket, akik az ünnepélyes mesterlevél-átadón az életfogytig tartó tanulásra, a tudás átadására, a korrekt és precíz munkavégzésre tettek esküt.

A szakembereket Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a kamara épületében. Kiemelte, Bács-Kiskun megyében az iparkamara már évekkel ezelőtt felismerte a szakmák presztízsének fontosságát, így mindig is élen járt a mestertanfolyamok szervezésében. Hozzátette, egy mester szintű szakmai tudás napjainkban felér egy diplomával. Idén egy új szakma, a motorszerelő is felkerült a mestervizsga-tanfolyamok listájába, ilyen jellegű oktatást eddig sehol nem szerveztek.


Hatvanan vehették át a mesterlevelet

Összesen 9 szakmában 60 főt fogadtak mesterré. Köztük 7 fő autóelektronikai műszerészt, 11 fő autószerelőt, 2 fő CNC-gépkezelőt, 9 fő festő, díszítő, mázoló és tapétázót, 1 fő járműfényezőt, 9 fő karosszéria-lakatost, 4 fő lábápolót, 8 fő motorkerékpár-szerelőt, valamint 9 fő villanyszerelőt avattak.

A mestervizsgáztatás a magyar gazdaságot képviselő kamarák dolga, amelyet kiemelt feladatként kezelnek. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a jövőben is igyekszik élen járni a képzésben. Azt, hogy jó úton halad a szervezet, az is igazolja, hogy nemcsak a megyéből, de az ország távolabbi pontjairól is rendszeresen jelentkeznek tanulók.

Kapcsolódó Cikkek