EUR: 321,72 Ft
CHF: 282,65 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Kecskemét

Mi leszel, ha nagy leszel?

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya 18. alkalommal rendezte meg Kecskeméten pályaorientációs börzéjét, a „Jövőd a tét!” – pályaválasztási kiállítást a Messzi István Sportcsarnokban az általános iskolák 7–8. osztályos tanulóinak és szüleiknek.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár nyitotta meg a kiállítást, köszöntőt mondott Gaál József alpolgármester, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Kovács Ernő kormánymegbízott.


– Nagy felelősség a szakmaválasztás. Ötven évvel ezelőtt mintegy 200 szakma létezett, ma ez ennek többszöröse, és nagyon nehéz a választás. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy most gyakorlatilag, ha találomra választ valaki, akkor se tud nagyon hibázni, mert minden szakmában munkaerőhiány van – mondta el beszédében Gaál József alpolgármester.

Közel 140 kiállító várta a fiatalokat, és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara négy szakmát bemutató kamionja is az érdeklődők rendelkezésére állt.  Jelen volt a  Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat is, melynek pályaválasztási tanácsadóit  rendszeresen keresik a fiatalok. Ismét beigazolódott, hogy az általános iskolásokat kifejezetten sok dolog érdekli, a robotikai bemutató például nagyon népszerű volt a kiállításon.

A katonaság is képviseltette magát

Ha nem is feltétlen dőlt el mindenkinek a szakmaválasztása, de a „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállításról minden fiatal jó élményekkel távozott. Aki lemaradt, az november 8-án Baján vagy november 15-én Kiskőrösön ellátogathat a programokra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.