2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Szombathely

Mi leszel, ha nagy leszel?

Huszonegyedik alkalommal rendezte meg a Vas Megyei Kormányhivatal a pályaválasztási és képzési kiállítást.

Közel negyven középfokú oktatási, illetve piaci képzőintézmény mutatta be az általa kínált továbbtanulási lehetőségeket. Az utóbbi időben egyre nagyobb gondokat okoz a munkaerőhiány a térségben, ezért fontos, hogy a gazdaság igényeihez igazodó szakmákat válasszanak a fiatalok.

Az érdeklődők gyakorlati bemutatókat láthattak, találkozhattak az iskolák képviselőivel, tájékozódhattak az elméleti képzésekről, az oktatott szakmákról és a beiskolázás feltételeiről.

Fotó:CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.