EUR: 336,25 Ft
CHF: 312,80 Ft
2020. január 18., szombat
Piroska

Külföld

Migránskártyát találtak az illegális menekülttáborban

A boszniai Velika Kladusánál felszámolt sátortábor maradványai közt talált illegális névtelen bankkártyákat az M1 stábja.

A kártya bal felső sarkában látható az uniós zászló, illetve az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának logója, a kártya érvényességi ideje jövő júniusig szól, van rajta egy 16 jegyű kártyaszám, a tulajdonos nevét azonban nem tüntették fel rajta. A chipet már kitörte belőle valaki, mire megtalálták – vagyis még az is lehet, hogy valamilyen formában használják most is – számolt be az Origo az M1 stábjának tapasztalatairól.


Mint arról már korábban beszámoltunk, a migránskártyák ügyében az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától is választ várnak a kormánypártok – mondta a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az amerikai MasterCard által kibocsájtott kártyák létezését az Európai Unió, az ENSZ és maga a cég sem cáfolta. Az Európai Bizottság állítása szerint a felnőtt bevándorlók havi 150 eurót, vagyis nagyjából 48 ezer forintot kapnak a Soros-pénzekből.


Az illegális kártyák és pénzek mennyiségéről sem az Európai Bizottság, sem az ENSZ nem szolgált konkrét információval, a Fidesz ezért most egyenesen a Soros-hálózattól vár választ a pontos adatokra vonatkozóan.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek