EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb I.kerület

Mikve-túra

A budai Várban található a város legrégibb rituális fürdője, a Mikve, ahol vezetett túra keretében bejárhatjuk a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóit, miközben megismerkedhetünk a középkori Buda első zsidónegyedének történetével.

Novemberben még négy alkalommal, november 16-án 17 órától, 25-én 15 és 17 órától, valamint 30-án 17 órától vehetünk részt Mikve-túrán. Találkozás a Korona Cukrászdával szemben, a Palota út 1. szám alatt. Az útvonal nem akadálymentesített, a lépcsők meredekek. Ezt figyelembe kell venni a (varkertbazar.hu oldalon) jelentkezéskor.

Mikve-túra idegenvezetéssel (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.