EUR: 344,76 Ft
CHF: 320,56 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb XIII.kerület

Milák Kristóf a Budapesti Honvédhoz igazolt

Kétségkívül az ország egyik legnagyobb úszótehetsége Milák Kristóf. Az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok sportoló ezentúl tehetségéhez méltó környezetben készülhet, hiszen edzőjével, Selmeczi Attilával együtt kerületünk egyesületéhez, a Budapesti Honvédhoz igazolt.

Milák Kristóf elsőként a 2015-ben Tbilisziben megrendezett nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválon tűnt fel, ahol a 100 méteres pillangóúszásban negyedik helyen végzett. A következő évben már ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett 200 méteres pillangóúszásban, a 2017-es budapesti világbajnokságon pedig a felnőttek között lett második – junior világrekorddal.
Eközben természetesen még korosztályos versenyeken is rajtkőre állt, nem is akármilyen teljesítményt mutatva. A tavalyi junior-világbajnokságon Barta Mártonnal, Márton Richárddal és Németh Nándorral a 4-szer 100 méteres férfi gyorsváltó tagjaként aranyérmet szerzett, ami a magyar úszósport első junior világbajnoki címét jelentette, de a 100 méteres pillangóúszásban is aranyérmet nyert, valamint tagja volt a 4-szer 200 méteres gyorsúszásban új junior világcsúccsal első váltónak is, továbbá első volt a 200 méteres pillangóúszás döntőjében is, négy aranyérmével pedig a világbajnokság legeredményesebb fiú úszója lett.


Milák Kristóf ezentúl a Budapesti Honvéd színeiben szerezhet dicsőséget az országnak (MTI/EPA/OIS/IOC/Joel Marklund)

A junior úszó Európa-bajnokságon is szerzett három aranyérmet, de idén sem állt le az éremgyűjtéssel, hiszen előbb Európa-bajnok lett, majd a Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpián a 200 és a 400 méteres gyorsúszás fináléjában is aranyérmet érdemelt ki, 100 méteres pillangóúszásban pedig ezüstérmes lett.
Mindezeket az eredményeket még érdi úszóként érte el, ám a jövő egyik legnagyobb reménysége edzőjével együtt mostantól a Budapesti Honvédot erősíti.
– Kristóf hétfőtől már a Duna Arénában, tökéletes körülmények között kezdheti meg a munkát – mondta a Lokál Extrának Selmeczi Attila, a sportoló edzője. – Emellett a Honvéd Kristóf teljes menedzselését és az ezzel járó anyagi kiadásokat is vállalta.
Kristóf munkáját a jövőben is Selmeczi Attila segíti.
– Nehéz döntés volt elhagynom az Érdet. Lelkiismeret-furdalásom is volt, hogy otthagyom a szakosztályt, a többi sportolót, de egyrészt nagy megtiszteltetés, hogy Kristóf és szülei is ragaszkodtak hozzám, másrészt Érden egyértelműsítették, hogy Kristóf távozása után nem tudnak fizetést biztosítani. A Honvéd szerencsére engem is tárt karokkal fogadott, mint edzőt. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki Érden segítette a munkánkat, de az utóbbi időben sajnos több probléma adódott Kristóf menedzselésével, és a szülők úgy döntöttek, ideje váltani. Tudom, hogy Kristóf egyik nagy álma az olimpiai aranyérem megszerzése, és a Honvédnál minden feltétel adott ahhoz, hogy ezt az álmot el is érjük.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.