2020. április 04., szombat
Izidor

Külföld

Milliomos jótevőjét gyilkolta meg a migráns

Az ingatlanvállalkozóként meggazdagodó Michael R. holttestére másfél hete találtak rá saját házában. A rendőrség azóta őrizetbe vette a gyilkossággal gyanúsított férfit, Mo­ham­med Omran A-t.

A szír migráns 2015 szeptemberében érkezett a nagy menekülthullámmal a németországi Horb am Neckarba. A férfi iratok nélkül jött Európába, így nem tudni, hogy valósak-e az életkorára és szülőföldjére tett állításai.


Miután a férfi megkapta a menekültstátuszt, azonnal beköltözött a helyi menekültszállóra és bejelentkezett egy nyelvtanfolyamra. A 27 éves migráns gyorsan talált magának munkát az egyik közeli kávézóban.

2017-re Omran már egy garzonlakásban lakott, ami pár lépésre volt áldozata, Michael R. villájától, az ismerőseik szerint a két férfi hamar összebarátkozott. A milliomos többféleképpen támogatta a fiatal migránst, aki az ingatlana körüli munkákkal hálálta meg a kedvességét.


Michael R. szüleinek lakása régóta üresen állt a városban, amit nem adott ki soha, mondván, hogy nincs szüksége a pénzre, de a szír migránsnak megengedte, hogy beköltözzön a házba. Omran mindeközben feleségül vett egy szír nőt, aki fejkendőt viselt és szinte egész nap laskában volt, a szomszédok szerint sokat veszekedtek.

Senki sem tudja, hogy mi vezethetett a gyilkossághoz, az ismerősök meglepődve állnak a történtek előtt.

A rendőrség november 3-án közölte, hogy Michael R.-t meggyilkolták, holttestére pedig a saját házában bukkantak rá. Egy héttel később, november 10-én vették őrizetbe Mohamed Omran A.-t, akit azóta előzetes letartóztatásba helyeztek. Bár Omran nem ismerte el a gyilkosság elkövetését, a rendőrség pedig a nyomozás érdekeire hivatkozva hallgat, az ügyészség biztos benne, hogy a szír migráns ölte meg tehetős barátját – írja a Ripost.hu.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek