2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Milliós fizetést kaphatott a Jobbik elnökének felesége

Havi egymilliót kapott a Jobbiktól Sneider Tamás pártelnök felesége – utalt egy Facebook-posztban minderre a pártból kilépett Volner János, aki már a Mi Hazánk Mozgalmat erősíti.

„Tamás, nem ismersz véletlenül egy olyan jogász hölgyet, aki a Jobbiknál az elmúlt évek során négy különböző kifizetőhely részére mindösszesen közel egymillió forint/hó megbízási díjat számlázott? Külön a frakciónak, külön a pártnak, külön a pártalapítványnak és külön a sajtóalapítványnak, hogy ne legyen feltűnő” – üzente Facebook- oldalán Volner János, a ma már a Mi Hazánk Mozgalmat támogató egykori Jobbik-frakcióvezető, aki meg is nevezte, hogy ki lehet az a „jogász hölgy”, akit „Tamásnak” (vagyis Sneider Tamásnak, a Jobbik elnökének) ismernie kellene.


„Vagy hogy személyeset is kérdezzek: kötött-e a feleséged a parlamenti frakcióval olyan szerződést, amely több mint havi 1 millió forinttal díjazta a Jobbik First Ladyjét? És most csak a frakcióból származó bevételről beszélek, a másik három kifizetőhely még nincs is benne… Vona rendkívül bőkezű volt, de most számoljatok el szépen a nyilvánosság felé!” – esett neki Volner Sneidernek.

Volner a fentiekkel arra reagált, hogy korábban az ATV-n Gulyás Balázs publicista, Vona Gábor bukott pártelnök korábbi főtanácsadója mutatott be egy Volner által írt Sneidernek küldött levelet. Volner azt szerette volna, ha meghosszabbítják jogász barátnője bruttó havi 420 ezer forintos díjazását, valamint a volt frakcióvezető továbbra is igényt tartott volna egy szolgálati autóra és egy olyan exkluzív felszereltségű irodára, ahol olyanokkal találkozhatna, mint például a volt MDF-es Herényi Károly vagy az ellenzéki képviselőjelöltként induló Magyar György ügyvéd.


Eközben az is kiderült, hogy feljelentéskiegészítést kért az ügyészség Szabó Balázs volt szekszárdi Jobbik-elnök bejelentése után. Szabó azt állította, hogy a kampány során feltehetően Simicska Lajostól származó feketepénzek mozogtak a pártban. Az összegeket a tagoknak osztották ki apránként, akik azt adományként juttatták a pártkasszába. Szabó Balázs szerint tizenöt olyan személy van, aki hajlandó erről tanúskodni a hatóságok előtt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében április 30-án a pécsi Kodály Központban – tájékoztatta az együttes az MTI-t.

 • Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.

 • Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Csaknem háromszor nagyobb eséllyel kapnak el valamilyen fertőzést azok a macskák, amelyeket gazdáik hagynak szabadon kószálni a külvilágban, mint azok a cicák, amelyeket nem engednek ki a szabadba – állapították meg amerikai kutatók, megjegyezve, hogy a házi macskák bizonyos betegségei az emberre is átterjedhetnek.