2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb XIX.kerület

Minden felület a szocialistáké?

Elfogult és egyoldalú baloldali kommunikációs stratégiáról ír a kispest.info, ami ellen a Fidesz–KDNP-frakció nem először emel szót. Mint írják, a szocialista városvezetés Gajda Péter polgármester vezetésével a jogsértéstől sem retten vissza annak érdekében, hogy kizárólag a saját embereiket szerepeltessék például az önkormányzat közterületi hirdetőtábláin, ami miatt már négyszázezer forintos bírságot is kaptak.

Az utcákat járva nap mint nap olvashatunk az önkormányzati hirdetőtáblákon a baloldali városvezetés minden lépéséről, más azonban azokon a felületeken nem kap helyet. Ezeket ugyanis, csakúgy, mint a kommunikációs gépezet szinte valamennyi más csatornáját – az önkormányzati újságot, a Kispest TV-t, a hírleveleket –, arra használja Gajda Péter (MSZP) polgármester és csapata, hogy saját embereiket szerepeltessék rajta − tájékoztatott a kispest.info. Emiatt egyébként az önkormányzati kampányban pénzbírsággal is sújtotta a kerületet a választási bizottság, amikor az önkormányzati hirdetőtáblákon csak Burány Sándor és Hiller István szerepelt – ezt a kispestiek négyszázezer adóforintja bánta.


Mindenhol csak Gajda és a szocialista városvezetés

Az egyoldalú tájékoztatás ellen már nemegyszer szót emelt a kispesti Fidesz–KDNP-frakció. Kezdeményezték, hogy a médiafelületek elosztásakor az önkormányzat legyen figyelemmel a választási eredményekre, és ne csak a baloldali képviselők kapjanak helyet. Az akkor elfogadott határozatban a testület felkérte a polgármestert, hogy az önkormányzat sajtóirodája biztosítsa a kiegyensúlyozott tájékoztatást az önkormányzati médiában. Ha megnézzük az önkormányzati hirdetőtáblákat vagy akár a többi felületet, ez egészen biztosan nincs így, hiszen Gajdán és frakciótársain kívül más politikai szereplőt csak elvétve láthatunk.

Szathury Kolos (Fidesz–KDNP) önkormányzat képviselő ezért ismét azt javasolja a képviselő-testületnek, tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a kispestieket ne elfogultan tájékoztassák, és a kerületiek adóforintjaiból fenntartott kommunikációs felületeken az önkormányzat haladéktalanul biztosítsa a kiegyensúlyozott és arányos tájékoztatás alapfeltételeit.


– Elfogadhatatlan, hogy a közpénzből működtetett önkormányzati médiában ekkora a baloldali túlsúly, mint ahogyan az is, hogy vannak olyan felületek, ahol a frakciónk véleménye nem jelenhet meg – mondta el lapunknak Szathury Kolos, utalva arra, hogy ezeken a felületeken az LMP és a Jobbik sem kap megfelelő helyet. Gajdáék egyébként idén húszmillió forinttal többet, csaknem 150 millió forintot költenek kommunikációra, miközben például a Kispesti Egészségügyi Intézet fejlesztése sorában az idén 9,5 millió forint szerepel − írta a portál.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek